BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  DÜNYA

Gazzede ateşkes ihlal edildi

Gazze Şeridi ile İsrail arasında, geçen perşembe günü sabahı başlayan ve henüz bir haftasını doldurmayan (geçici) ateşkes, son bir günde ikinci kez ihlal edildi.

Abone ol

Gazze Şeridi ile İsrail arasında, geçen perşembe günü sabahı başlayan ve henüz bir haftasını doldurmayan (geçici) ateşkes, son bir günde ikinci kez ihlal edildi.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Nablus kentinde yaptıkları operasyonda, biri Hamas, diğeri İslami Cihad'ın askeri kanadı Saraya El Kudüs Tugayları'nın Batı Şeria liderlerinden iki militanı öldürmeleri sonrası, Gazze'deki İslami Cihad militanlarınca, İsrail tarafına 4 Kassam roketi atıldı.

Kassamlardan biri, sınırın hemen ötesindeki Sderot kentinde boş bir eve isabet ederken, diğer ikisi kente düştü. Bir diğer Kassam roketi ise yine sınır yakınlarındaki Şa'ar Ha'negev Bölge Konseyi'nin yakınındaki açık arazide patladı.

Roket saldırılarında bir kişi hafif yaralanırken, iki kişinin korkudan şoka girdikleri belirtildi.

Böylece ateşkes anlaşmasının 6. gününde, Gazze Şeridi'nden ilk Kassamlar fırlatılmış oldu.

Dün de İsrail askerleri, sınırın hemen yakınında tarlasında çalışmakta olan bir Filistinli çiftçiyi ateş ederek yaralamış, Gazze'deki Filistinli militanlarca da İsrail tarafına 2 havan mermisi saldırısı düzenlenmişti.

Ateşkes anlaşmasına rağmen Kassam roketlerinin atılmasını, İsrail ordusunun, bu sabah saatlerinde Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlediği operasyonda 2 militanı öldürmesi tetikledi. İslami Cihad, operasyona karşılık vereceklerini duyurmuştu.

Hamas, küçük militan gruplarca ihlal edilmesine rağmen, ateşkese bağlı olduğunu bir kez daha açıkladı. Hamas sözcülerinden Fevzi Barhum, İsrail'i sükunet ortamını bozmaya çalışmakla suçlarken, "Batı Şeria'daki direniş grupları, bu işlenen suça tümüyle cevap verme hakkına sahiptirler" dedi.

Nablus Valisi Cemal Muheysen de operasyon sonrası İsrail ordusunun baskınının, hiçbir haklı gerekçesi olmayan bir suç oluşturduğunu belirtmiş ve ancak Gazze'deki ateşkesi tehlikeye atacağı düşüncesinde olmadığını kaydetmişti.