BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.444,41
GÜNCEL

Gaziantep'te camidekilere biber gazlı müdahale! Bu görüntüler provakasyon kokuyor!

GAZİANTEP'te bir camide çekilen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Furkan Vakfı üyeleri koronavirüs yasağını delip camide itikaf ibadeti düzenledi. Polis bunu sonlandırmak isteyince olaylar çıktı. Furkan lideri Alparslan Kuytul "tikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" açıklaması ile olayların sinyalini vermişti.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde, 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek tam kapanma uygulaması devam ediyor. Kapanma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından birtakım tedbirler yayınlanırken, vakit ve cuma namazları dışında camilerde bulunmak koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklandı.

İtikafa girmek istediler

Alınan kararlara rağmen Gaziantep'te Furkan Vakfı üyeleri camilerde itikafa girmek istediler. Polis buna müsade etmeyince de olaylar çıktı. Camidekileri dışarı çıkarmak isteyen polis direnişle karşılaştı. Paylaşılan görüntülerde, bir bekçinin biber gazı sıktığı sırada başka bir polisin biber gazı sıkılmaması için uyarıda bulunduğu; ancak bekçinin ısrarla biber gazı sıkmaya devam ettiği görüldü. 

FURKAN LİDERİ ALENEN SÖYLEMİŞTİ

Furkan Vakfı üyelerinin yasağı delip camide itikafa girmeleri planlıydı. Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, tam kapanma yasağına rağmen "İtikafı yapacağız, gerekirse poliste gelsin zorla camiden çıkartsın " demişti. Hükümete karşı provakatif çıkışları ile bilinen Furkan lideri Alparslan Kuytul, daha önce 5 ayrı suçtan cezaevine girmişti. 

BU PAYLAŞIMI YAPTIRDI
Alparslan Kuytul, Gaziantep'teki olay twittirde gündeminde ilk sıraya oturunca kendisinin itikaftaki bu görüntülerini sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştırdı:
"Pandemi bahanesiyle Ramazan ayının ruhunun sönük geçirtilmek istenmesine karşı mücadele eden Alparslan Kuytul Hocaefendi, 30 yıldır talebeleriyle birlikte canladırmaya çalıştığı itikaf sünnetini bu yıl da ihya ediyor."

İTİKAF NEDİR? : İtikaf, camide belirli günler kalma, bu günlerde kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma döneminden oluşan İslami bir uygulamadır

Sitene Ekle