BIST 10.163
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL

Gazi Mahallesi'nde Dersim protestosu

Tunceli’de (Dersim) 1937-1938 yıllarında çıkan olaylar bir grup tarafından protesto edildi

Abone ol

1937–1938 yılları arasında Tunceli’de (Dersim) çıkan olayları Gazi Mahallesi’nde meşaleli yürüyüşlerle protesto edildi.

1937–1938 yılları arasında Tunceli’de (Dersim) çıkan olayları ve bu olaylara sebebiyet veren yetkilileri protesto eden 60 kişilik grup, Gazi Mahallesi’nde meşaleli yürüyüş yaptı. Sorumlularının ortaya çıkarılmasını isteyen grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Sultangazi Fevzipaşa Caddesi üzerinde saat 20.30 sıralarında toplanan grup, meşalelerle birlikte yürüyüşe başladı. ‘Unutmayacağız, hesap soracağız’ yazılı pankart taşıyan eylemciler, ‘Dersim ismi geri verilsin’, ‘Dersim halkından özür dilensin’, ‘Hidroelektrik santraller (HES) iptal edilsin’, ‘Katil devlet katil CHP’ ve ‘Katil devlet katil AKP’ şeklinde slogan attı. Cem Evi’ne kadar yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı.

"ARŞİVLER AÇILAMLI"

Çıkan olaylarla ilgili sorumluların dönemin yetkilileri olduğu ifade edilen açıklamada, “Siyasi sorumluluk ise halen katliamı savunan CHP’dedir. Dersim’de yaşanan soykırım gerçeğiyle yüzleşilmediği ve hesabı verilmediği için o günden bugüne inkar ve imha politikası devam etmiştir. Arşivler açıldıktan sonra sorumlular ortaya çıkarılmalıdır.” ifadeleri kullanıldı. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.