BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.402,15
HABER /  GÜNCEL

Kanundan vatandaşı böyle kandırdılar

Çaresiz kalan vatandaşın peşine düşen organ istismarcıları türlü türlü yollara başvuruyor emellerine ulaşmak için...

Abone ol

Organ nakli soruşturmasında elde edilen bilgiler oldukça ilginç... Çete, 'kurula girmeden nakil' için birbirini tanımayan kişileri sahte belgelerle akraba gibi gösteriyor.

Mali Şube ekipleri, İstanbul'da Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde usulsüz böbrek nakli yapıldığı ihbarı üzerine inceleme başlatmıştı. El konulan 256 dosya incelendi. M.E.Ş. tarafından yönetildiği iddia edilen çetenin, zor durumdaki vatandaşları bularak 30 ila 60 bin lira arasında ücretler karşılığı, sahte kimlikler çıkartıp usulsüz nakle imza attığı tespit edilmişti. Soruşturmada Prof. Dr. A.G.'nin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmış, 10'u serbest kalmıştı. 12 kişiye adli kontrol getirilmişti.

KANUNDAN YARARLANIP VATANDAŞI KANDIRDILAR

İddiaya göre Halil K. böbrek hastası kardeşi S.K. için çeteyle anlaştı. Kanuna göre böbrek hastası bir kişi 4. dereceye kadar akrabadan 'kurula girmeden' böbrek alabiliyor. Akşam'ın haberine göre, çete bu sorunu aşmak için araya girdi. Şebeke üyesi Ali K., verici Ferudun A. ile 60 bin karşılığı anlaştı. S.K.'nin dayısı Ömer Y.'nin kimlik bilgileri kullanıldı. Ferudun A., sahte belgeyle S.K.'nin dayısı oldu. Ameliyat ise Prof. Dr. A.G. tarafından yapıldı. Ferudun A. teknik takipte açık vermemek için dayı rolünü sürdürmüş. Parasını sorduğu Halil K.'nin ona 'Yav dayı rahat ol, halledeceğim' dediği tespit edildi. S.K. ifadesinde olayı itiraf ederek, 'Diyalize giriyordum. M.E.Ş. ile 65 bin liraya anlaşmıştık' dedi. Polis, öz dayı Ömer Y.'yi de buldu, ameliyat izi yoktu.

YİNE KANUNA UYULDU!

Böbrek hastası Bülent B., özel bir hastaneye gitti. Bayram A. isimli bir şahsın dokuları uyum sağladı. Çete devreye girdi. Bayram A. eşinden boşandı, 19 Temmuz 2010'da alıcı Bülent B.'nin kızı ile evlendi. Böylece ikili kayınpeder-damat oldu. Bayram A., nakilden sonra 11 Şubat 2011'de boşandı. Kanuna göre evlilikten dolayı yapılan nakilde 2 yıl evlilik şartı aranıyor.