BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Van'da çadır hayatı sona erdirilecek!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 15 Aralık'a kadar konteyner sevkiyatının süreceğini söyledi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'da ilk hedef olarak depremzedelerin çadırlar yerine konteynerlere yerleştirileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bitlis'te toplu açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Tatvan ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Depremden dolayı Bitlis'te oluşan hasarın genel durum değerlendirmesini yapmak üzere toplantı düzenlediklerini dile getiren Atalay, ayrıca, Adilcevaz'daki kamu binalarının durumu hakkında da neler yapıldığını ve bundan sonra neler yapılabileceğini görüştüklerini ifade etti.

Kamu binalarının durumundan ziyade, vatandaşları rahat ettirmeye öncelik verdiklerini vurgulayan Atalay, kamu kuruluşlarının birbirinden yararlanarak bir şekilde işlerini yürüttüğünü bildirdi.

Atalay, şunları söyledi:

''Ancak vatandaşlara yardım bizim için önceliktir. Bunun yanı sıra şu anda deprem bölgesine konteynerlerin ulaştırılmasında yoğun bir dönem yaşıyoruz. Yani bugün itibarıyla göndermeyi planladığımız konteynerlerin henüz dörtte birini deprem bölgelerine göndermiş bulunmaktayız. Konteynerlerin sevkıyatlarını hızlı bir şekilde sürekli hale getiriyoruz. Hedeflediğimiz konteyner sayısı 20 bin. Bu konteynerlerin ağırlığını köylere veriyoruz. Erciş ve Van'a bağlı köylere bu konteynerleri gönderiyoruz. Köylerimizdeki ihtiyaçların giderildiğini tespit ettikten sonra, Van merkez ve Erciş'e konteyner sevkıyatımız devam edecektir. Sevkıyatlarımızı 15 Aralık tarihine kadar tamamlamayı planlıyoruz. Hedefimiz ilk etapta depremlerde vatandaşların mağdur olmasını engellemek için kurulan çadır kentleri, konteynerlere çevirmektir. Çünkü vatandaşlarımızın kışı çadırlarda geçirmesini istemiyoruz.''