BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,33
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler hayat kurtaracak

Adana'da gazeteciler için özel kurs düzenlendi. Gazeteciler bundan sonra haberde hayat kurtaracak.

Abone ol

Adana Valisi Cahit Kıraç, gazetecilerin, olay yerlerine ilk gidenler arasında bulunduğunu
belirterek, ''Gazeteciler ilk yardım eğitimi almışsa haberden önce yaralıya müdahale etmesi bir insanlık görevidir. İnsanlık haberden önce gelir'' dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Adana İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla gazetecilere yönelik ''İlk Yardım Kursu'', Adana Hekimevi'nde, Vali Kıraç'ın da katılımı ile başladı. Kıraç, 15 gazetecinin katıldığı, 2 gün sürecek kursun, ''bilinçli ilk yardım hayat kurtarır'' anlayışından yola çıkılarak gerçekleştirildiğini söyledi.

İlk yardım ile acil yardımın birbirine karıştırılmaması gerektiğini kaydeden Kıraç, olay yerine ilk gidenlerden biri olan gazetecilerin, ilk yardım eğitimi almışsa haberden önce yaralıya
müdahale etmesinin bir insanlık görevi olduğunu vurguladı. Vali Kıraç, ''İnsanlık, haberden önce gelir'' dedi. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise üyelerine yönelik eğitici seminerlere önem verdiklerini, bu kapsamda ilk yardım kursları düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından, kursa katılan gazetecilere uzmanlar tarafından, teorik ve pratik bilgiler verildi. Kursun açılış törenine, İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turgut Arpacı da katıldı.