BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler Güle tepkili

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün gazeteciler hakkındaki sözlerine gazetecilerden tepki yağıyor.

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün "Türk basının yabancı diplomatların ve servislerin yönlendirmesinde olduğu" sözlerine gazeteci derneklerinin tepkisi sürüyor.

G-9 Platformunun açıklamasında "AKP Hükümeti’nin 3 Kasım 2002 tarihinde iktidara geldiği günden bu yana dünya görüşüyle örtüşmeyen gerçeklere, görüşlere ve eleştirilere tahammülsüzlüğünü göstermekten geri kalmadığı" vurgulandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet üyelerinin gaf ve hatalarının üzerini örtmek amacıyla basına yönelik baskı çabaları kurduğu dile getirilen açıklamada, son olarak Gül’ün açıklamalarının gündeme geldiği ifade edildi.

Açıklamada, "Sayın Gül’ün bu suçlaması, evrensel meslek ilkelerine sahip, evrensel insan haklara beyannamesi çerçevesinde görevini yerine geirmeye çalışan basın mensplarına büyük haksızlıktır" denildi.

"GÜL ÖZÜR DİLESİN"

Gül’ün sözlerinin kınandığı açıklamada, Abdullah Gül’ün en kısa zamanda kamuoyu önünde basın mensuplarından özür dilemesi de istendi.

G-9 platformunu, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, Radyo Telvizyon Gazetecileri Derneği, Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ)

Türkiye Temsilciliği, Türkiye Gazetciler Cemiyeti Ankara Temsilciliği, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Haber Sen Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası oluşturuyor.