BIST 10.617
DOLAR 32,25
EURO 35,04
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL

8 katlı bina çöktü

Bursa'da bir süre önce yaşanan heyelanda zarar gören 8 katlı bina çöktü. Kurtarma çalışmaları sürüyor...

Abone ol

Bursa'da daha önce heyelanın yaşandığı iki bina çökerken, enkaz altında insanların kalma ihtimaline karşı bölgeye ambulanslar ve itfaiye ekipleri gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, geçen hafta heyelanın yaşandığı Çekirge Caddesi üzerindeki İntam Blokları'nda 95 ve 97 nolu bloklar, saat 16.00 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. İki büyük bina çökmenin etkisiyle adeta tuz buz oldu. Etrafa dağılan toz bulutlarından göz gözü görmezken, aynı binanın istinat duvarı da geçen hafta çökmüş ve bunun üzerine belediye tarafından söz konusu binalar tahliye edilmişti. Ancak, çöken binalara eşyalarını almak için girenlerin veya yoldan geçenlerin enkaz altında kalmış olma ihtimaline karşı, bölgeye çok sayıda itfaiye aracı, ambulans, polis ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Çökme haberinin duyulmasıyla bahse konu binalarda yaşayanlar bölgeye akın ederken, kurtarma ve arama çalışmaları devam ediyor. Bu arada, başka binaların da çökme ihtimaline karşı İntam 99 ve 101 nolu bloklar ile doğu tarafındaki binalar da tahliye edildi. Çökme sebebiyle Çekirge Caddesi'nin trafiğe kapatıldığı öğrenildi. Enkaz altında kaç kişi olduğu konusunda bilgi yok. Site yöneticisinin çökme sırasında binada olabileceği ileri sürüldü. Çökmeden 15 saniye önce bir çatırtının gelmesi ise, zemin kattaki mağazalarda eşyaları boşaltmaya uğraşan bazı kişilerin kaçmasına imkan sağladı.