BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,89
HABER /  DÜNYA

Lübnana ABD desteği!

Rice, ülkesinin Lübnan hükümetine, yaşanan sorunların çözümünde destek olacağını söyledi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ülkesinin Lübnan hükümetine, yaşanan sorunların çözümünde destek olacağını söyledi.

Sürpriz bir ziyaretle Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gelen Rice, birkaç saat süren temaslarının ardından düzenlediği basın toplantısında, Beyrut'a, tamamen egemen demokratik bir Lübnan için çalışan halkına desteklerini iletmek için geldiğini belirtti.

Lübnan Başbakanı Fuad Senyora, meclisteki Suriye karşıtı çoğunluğun liderleri ve suikasta kurban giden eski Başbakan Refik Hariri'nin oğlu Saad Hariri ve Dürzi siyasi lider Valid Canbolat ile görüşen Rice, Lübnanlı liderlere, Suriye'den tamamen bağımsız olma yönünde adımlar atmaları ve milis güçlerini silahsızlandırmaları çağrısında da bulundu.

Lübnan'ın Suriye yanlısı Devlet Başkanı Emil Lahud ile görüşmeyen Rice, Lübnan hükümetinin geçiş döneminde olduğunu belirterek, bu dönemin sonunda, BM Güvenlik Konseyi'nin 1559 sayılı kararına tüm yönleriyle uygun, yabancıların ve şiddetin etkilerinden uzak, daha demokratik bir Lübnan'ın ortaya çıkacağından emin olduğunu ifade etti.