BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.412,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi Erdoğan'la görüşecek mi?

Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda, Erdoğan’dan teklif gelirse kendisiyle görüşebileceğini söyledi.

Abone ol

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in “terörle mücadele konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşse büyük memnuniyet yaratır. Kamuoyu moral bulur” sözlerine CHP’den olumlu yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan görüşme teklifi gelmesi durumunda kendileri için bir sorun olmayacağını, görüşebileceğini ifade etti.

Antalya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Şahin’in Milliyet’e yaptığı açıklamaların sorulması üzerine ortamı gerecek bir politika izlemediğini, tam aksine, her zaman “sükunet” tavsiyesinde bulunduğuna işaret ederek, “terör olayına karşı çıktım. Bu konuda ulusal bir politika izlenmesi gerektiği ihtiyacını belirttim. Ama Başbakan böyle bir görüşmeyi arzu ederse bizim açımızdan sorun yok” dedi.

“Başbakan’la bir araya gelmeniz söz konusu olabilir mi” sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu “Elbette Sayın Başbakan bu konuda bir ihtiyaç hissederse, düşüncelerimizi öğrenmek isterse, düşüncelerimizi bütün açıklığıyla samimi olarak aktarırız. Önce hükümetin ihtiyaç duyup duymadığını bilmemiz gerekiyor” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda birlikte adım atılması konusundaki soru üzerine de şunları söyledi:

“İstihbarat örgütleri CHP’ye bağlı değil. Demokrasiyi elinde tutan, bu konuda bilgi akışı elinde olan hükümetin, önce bu konuda açık ve net olarak politikaları kamuoyuna açıklaması lazım veya kamuoyuna açıklamak istemiyorsa bu bilgileri sivil toplum örgütleriyle, diğer partilerle hükümetin paylaşması lazım. Terörle mücadelede toplumsal desteğin çok önemli olduğunu ifade ettim. Bir toplumsal destek olmadan böyle bir mücadelenin sağlıklı yürümeyeceğini söyledim. O açıdan eğer bizim düşüncelerimizi, önerilerimizi hükümet paylaşırsa memnun oluruz ama hükümet ’hayır ben bildiğimi okurum’ derse, zaten ona da bizim söyleyeceğimiz fazla bir şey yok.”