BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Galatasaray Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş transferini bitirdi

Sivasspor'la mukaveleleri sezon sonunda bitecek olan Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş için Fenerbahçe de harekete geçmişti ancak Galatasaray,, 500'er bin euroluk imza paralarını ödedi ve iş bitti.

Abone ol

DG Sivasspor’un bu sezonki başarısında çok önemli rol oynayan Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç, herkesin gözdesi haline gelmişti. Her iki futbolcunun mukavelesinin de temmuz ayında bitecek olması, onları daha da çekici kıldı.

Çünkü bonservis bedeli ödenmesine gerek kalmayacaktı. Galatasaray, her iki yıldızla da uzun süredir görüşüyordu. Hatta ön protokolün imzalandığı bile ortaya çıkmıştı. Ancak koronavirüs salgını sebebiyle sezon uzayınca ön protokolün süresi bu transferlerde sıkıntı haline geldi.

A Spor'a konuşan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, oyuncularının akıbeti konusunda net konuştu; "Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç gidiyor. Bitti. Seneye Sivasspor'da yoklar. Onlar hak ettiler ve gitmek istiyorlar. Biz de önlerini açtık. Fenerbahçe'ye mi, Galatasaray'a mı, Beşiktaş'a mı, Trabzonspor'a mı giderler bilmiyorum, ama gidiyorlar. Eğer ben kalırsam başka oyuncunun gidişine izin vermeyeceğim. Yine aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Büyük bir bütçemiz olsaydı devre arasında kaliteli oyuncular alıp şampiyonluğu garantilerdik."

Emre araya girdi işler karıştı
Akşam'ın haberine göre; bu dönemde Fenerbahçe'de gelecek sezon sportif direktör olarak görev alacak olan Emre Belözoğlu'nun da devreye girmesiyle birlikte her şey karıştı.

Paralar yattı transfer bitti
Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla kadrosunda görmek istediği 25 yaşındaki iki orta saha oyuncusuyla 15 Haziran’a kadar geçerli olmak üzere 1.2 milyon euro yıllık ücret ve 500’er bin euroluk imza parası karşılığında ön protokol yaptı. 15 Haziran tarihi gelmeden yönetim, 500’er bin euroluk imza parasını her iki futbolcunun da banka hesabına yatırdı. Böylelikle olası bir Fenerbahçe manevrasının da önüne geçilmiş oldu.

3.5 milyon liralık imza paraları verildi
Öte yandan Mert Hakan Yandaş’ın menajerinin Fenerbahçe’yle görüşmesi, Galatasaray Yönetimi’ni kızdırdı. İmza paralarının bu sebeple erken yatırıldığı konuşuluyor. Euro kuru 7 TL olarak sabitlendi. Yani oyunculara 3.5 milyon liralık imza paraları verildi.

Galatasaray forması giyecekler
Her iki isim de önümüzdeki sezon Sarı-Kırmızılı formayı giyecek. Finansal Fair Play kıskacında kaliteli yerli isimleri bonservis ödemeden kadrosuna katan yönetim ise büyük bir iş başardı.