BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  SPOR

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz onları istifaya davet etti

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, saat 14:00’te olağanüstü toplandı. Toplantının ardından Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, açıklama yaptı. Cengiz, "Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek hakemliği bırakmalıdır. TFF tüm kurullarıyla istifa etmelidir" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in açıklamaları şöyle:

"Taraftarımızın önünde hak gaspı yapılmıştır. Göreve geldiğimiz günden bu yana Türk sporunun barış, dostluk içinde adalet beklentimizi tekrarladık. Rakibe saygı, kendine saygıdan uzaklaşmadık. Rakiplerimize ve TFF'ye hep dostluk mesajları verdik. Ne yazık ki bu yaklaşımımız zayıflık, acizlik olarak algılandı. Bu samimi yaklaşımımız hak ettiği karşılığı görmedi.

GALATASARAY'A HAKSIZLIKLAR YAPILDI 

Türkiye'de VAR uygulaması başladığı Süper Kupa maçından bu yana açıkça Galatasaray aleyhine düzenli haksızlıklar yapıldı. Ne hedeflenmektedir? VAR'la ilgili 2. madde açıktır, hakem kararsız kalmamalıdır, VAR kontrolünü yapmalıdır. Aklıselim hiçbir insanın kabul edemeyeceği haksız kararın korkmadan 10 binlerce seyirci önünde verilmesinin nasıl bir anlamı vardır? Hata değil kasıt olarak görüyoruz. Maçın 87. dakikasında oyuncumuza yapılan faulde VAR'a gidilmedi, Fırat Aydınus VAR'dan bakmaya tenezzül etmedi. VAR kayıtlarını istedik, ceza almadık. Galatasaray - Konyaspor maçının 88. dakikasında yine VAR kararı alındı. Hakem yine görüntüleri izlemeye tenezzül etmedi. Yaklaşık 4 dakika kulaklıkla konuştu. Kararından dönmedi. Tekrarlardan görüldü ki açıkça penaltı değildi.

Dürüstlük şeffaflık gerektirir. Bunlar maalesef karşılığını bulamamıştır. VAR konuşmalarının hemen açıklanmasını bekliyoruz. Bu yapılmazsa FIFA nezdinde harekete geçilecektir. Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek derhal hakemliği bırakmalıdır. Güvenilirliği tartışılan TFF bu durumun baş sorumlusudur. Futboleaks belgeleri niye yok sayılmaktadır. Bu federasyon Milli Takım'ı 3. lige düşürmüştür. Tüm kararları tartışılan TFF, şüpheyle yaklaşılan bir kuruma dönüşmüştür. TFF tüm kurullarıyla istifa etmelidir. Camiamız kışkırtmalara karşı uyanık olmalıdır. Geriye çekilmeyeceğiz. Kenetlenin başka Galatasaray yok."