BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rasim Arı aslen nereli eşi ve çocukları kimdir-özgeçmişi

Rasim Arı aslen Nevşehirli ve 1975 doğumlu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Rasim Arı bürokrasi hayatını bakanlar Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nun danışmanı olarak sürdürdü.Evli olan Rasim Arı'nın iki çocuğu vardır.

Abone ol

Uzun yıllardır siyaset ile iç içe olan isimlerden biri olan Rasim Arı aslen Nevşehirli. Bürokrasi hayatını bakanlar Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nun danışmanı olarak sürdürdü. Evli olan Rasim Arı'nın iki çocuğu vardır. 

Rasim Arı kimdir eşi ve çocukları
1975'te Nevşehir'de doğan Rasim Arı'nın eşinin ismi Melek Arı... 2 çocuk babası olan Rasim Arı Arapça ve İngilizce biliyor. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir'de tamamlayan Rasim Arı, liseyi Pendik İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Arı, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde yüksek lisans yaptı.

2001'de Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Arı, 2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanlığı görevine getirildi. Bürokrasi hayatını bakanlar Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nun danışmanı olarak sürdürdü.

Rasim Arı, Melek Arı ile evli... Çiftin 2 çocukları var. Rasim Arı'nın eşi başkanlığı sürecinde sürekli yanında görünen bir isimdi.

2011'de Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine atanan Arı, 2015'te Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini üstlendi. Arı, 9 Kasım'da Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti. Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı 21 aylık görev süresinin ardından hem başkanlık görevinden hem de AK Parti'den istifa ediyor.