BIST 10.255
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,34
HABER /  SPOR

Futbolcular organ isteyecek

Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında futbolcular, organ bağışıyla ilgili pankartla sahaya çıkacak

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında futbolcular, organ ve doku bağışıyla ilgili mesajlar içeren afişlerle sahaya çıkacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bugün başlayan Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün projesi çerçevesinde, Türkiye Futbol Federasyonundan organ ve doku bağışının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenecek etkinlikler için destek istendi.

Türkiye Futbol Federasyonunca bu talebin olumlu karşılanması üzerine, bugün başlayacak 12. haftada oynanacak karşılaşmalara futbolcuların organ ve doku bağışıyla ilgili mesajlar içeren afişlerle çıkmasına karar verildi.

Bu çerçevede, bugünkü Fenerbahçe-Gaziantepspor, yarınki Ankaraspor-Kayserispor, Sivasspor-Denizlispor, Kayseri Erciyesspor-Konyaspor ve Sakaryaspor-Trabzonspor maçları ile pazar günkü Gençlerbirliği-Ankaragücü, Bursaspor-Vestel Manisaspor, Çaykur Rizespor-Galatasaray ve Antalyaspor-Beşiktaş maçlarında sahaya çıkacak futbolcular, taşıyacakları afişlerle organ ve doku bağışı çağrısında bulunacak.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, futbol maçlarında organ ve doku bağışının gündeme getirilmesinin, kampanyanın geniş kitlelere ulaşmasına ve bu konudaki duyarlılığın artmasına katkıda bulunacağını belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu, futbol kulüpleri ve futbolcuların desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yetkililer, maçların oynanacağı illerin sağlık müdürlüklerinin, talepte bulunulması halinde afişlerin hazırlanmasına katkıda bulunmaya hazır olduklarını da kaydettiler.

-İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN BULDUĞU SLOGANLAR-

Futbolcuların taşıyacağı afişlerde yer alan sloganlar, ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada ilk üçe girenler arasından seçildi. Buna göre, afişlerde yer alması öngörülen sloganlar şöyle:

-Bağışlanan her organ, filizlenen bir candır.
-Organ bağışı, hayat bağışıdır.
-Bir insanı yaşatmak, insanlığı yaşatmaktır.
-Organ bağışı, bırakacağınız en önemli mirastır.
-Organ bağışı yapın, hayat kurtarın.
-Organ bağışı yapın, siz de hayatlar armağan edin.