BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.416,55
HABER /  GÜNCEL

Doğalgaz zammına dava açıldı

Vatandaşı çileden çıkartan doğalgaz zammına karşı Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açıldı.

Abone ol

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, doğal gaza yapılan zammın iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını bildirdi. Bol, yaptığı yazılı açıklamada, BOTAŞ'ın alacaklarını tahsil edememesinin idari bir kusur olduğunu ve yalnızca BOTAŞ'ı ilgilendirdiğini ifade etti.

Tüketicilerin, harcayacakları doğal gazın parasını peşin olarak ödediklerine, dolayısıyla BOTAŞ'a tek kuruş borçları bulunmadığına işaret eden Bol, şunları kaydetti: ''Kurumun tahsil edemediği alacaklarından dolayı borçlarını ödeyemeyecek olması, yurttaşların sorumluluğunda değildir. İlgili kurumların ihmalinden kaynaklanan zararların yurttaşlara ödetilmeye çalışılması devletin sosyal devlet ilkesiyle çelişmektedir.''

BOTAŞ yöneticileri hakkında dün suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Bol, bugün de söz konusu zammın iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını bildirdi. Davanın tüketiciler lehine sonuçlanması halinde, doğal gaz kullanıcılarının idari mahkemelere başvurarak zamlı olarak ödedikleri meblağın iadesini talep edebileceklerini belirten Bol, bunun için tüketicilerin satın alma belgelerini saklamaları gerektiğini kaydetti.