BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHP Kızılay nişanına taktı

CHP'li Berhan Şimşek, Erdoğan'a takılan Kızılay Nişanı'nın mali değerini sordu.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Kızılay tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilen ''Kızılay Üstün Hizmet Nişanı'' ödülünün maddi değerinin yüksek tutulmasının gerekçesini sordu.

Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, basında ''Kızılay yönetiminin, Başbakan Erdoğan'a verilen 51 bin YTL değerindeki üstün hizmet nişanı ve madalyası ödülünün, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e teklif edildiği, ancak Sezer'in bu ödülü reddettiği'' yönünde haberler çıktığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Sezer'in reddettiği ödülün Başbakan Erdoğan tarafından alınmasının neden kaynaklandığını öğrenmek isteyen Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi: ''Bu ödülün maddi değerinin bu kadar yüksek tutulmasının gerekçesi ne? Ödülün finansmanının bağış yoluyla yapıldığı doğru mu? Ödülün maddi karşılığının yüksek olmasını, ödülü yapan yurttaşımız mı önermiştir? Kızılay Başkanı'nın açıkladığı 50 dönümlük arazi hangi arazidir; bu arazi Kızılay Başkanı'nın ifadesiyle bağışlanmadan önce kime aitti? Burası Hazine arazisi ise bu arazinin Başbakan olarak sizin tasarrufunuzla Kızılay'a verilmesi, bağış olarak nitelendirilebilir mi?''