BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Futbol Federasyonu çatırdıyor

Devamsızlık bahanesiyle üyeliği düşürülen Serdar Güzelyayla, 'uzun yola hükümgiydim' diyor.. Olayın perde arkasında bir röportaj mı var?

Abone ol Türkiye Futbol Federasyonunda devamsızlık bahanesiyle yönetim kurulundaki üyeliği düşürülen Serdar Güzelyayla, "uzun yola hüküm giydim" diyor.. Peki Güzelyayla'nın üyeliğini düşüren gerçekten devamsızlık mı, yoksa Sabah'taki röportajı mı?

SABAH'A NE DEMİŞTİ?

ve imza sıkıntısı ile ilgili Sabah gazetesine bir açıklama yapmıştı. O açıklamada, Fatih Terim'in sözleşmesinin uzatılması konusunda yönetim kurulunun tam bir mutabakat içinde olduğunu, eleştirilerin adresinin yönetim olması gerektiğini söylüyordu.

İşte federasyondaki krize gösterdiği o adres, Güzelyayla'nın da ipini çekti. Serdar Güzelyayla, "Uzun yola hüküm giydim" diyerek yaşananları şöyle anlatıyor;

"Bu kararın gerçek nedeninin kısa süre önce Sn TERİM'in
sözleşme şartlarının tartışılması ile ilgili yapmış olduğum ve kanaat önderleri ile kamuoyu nezdinde ve vicdanında karşılık bulan açıklamalarım olduğu kuşkusuzdur.

Aksi halde kendi içerisinde çelişkili ve çifte standart içeren
federasyon açıklaması daha vahim bir yönetim hatası veya bir yönetimsizlik başarısı içerir ki bunu da beraber görev yaptığım arkadaşlarıma haksızlık sayarım.

Şöyleki; Ana Statünün bugüne kadar varlığına rağmen uygulanmamış
hatta uygulanılması düşünülmemiş bahse konu hükmü ;Bir yıl içinde 5,üst üste 3 kez mazeretsiz toplantıya katılmayan üyenin görevi sona erer demekte yönetim kuruluna takdir hakkı bırakmamaktadır.Hal böyle iken bu hükmün doğduğu günden bu yana 8-9 toplantıya ve etkinliğe neden davetli olduğum ve bazılarına neden katıldığım her türlü açıklamadan yoksundur.

Ortak değerimiz Milli Takımımızın haketmediği şekilde yıpranma ve tartışılma ihtimali ortada iken yaptığım açıklamanın içeriğinden ziyade şeklinin sorgulanması abesle iştigaldir.

Bununla birlikte halen Türk futbolunu yönetme sorumluluğundaki
arkadaşlarıma en kalbi duygularımla başarılar diliyor ve umuyorum.

Ben ise;meşruiyetimi dışarıda başkalarından değil kendimden,gücümü
koltuktan değil haklılığımdan alarak inandığım gibi yaşayarak ve
inandıklarımı gerekli platformlarda gerektiği zaman söylemeye devam
edeceğim.

Bunun gereği UZUN YOLA HÜKÜM GİYMEK olsa da.... "