BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  DÜNYA

Fransa Datiye baba buldu

Fransa medyası, Adalet Bakanı Dati'nin geçen ay doğan çocuğuna baba buldu. Bu baba Katar'dan!

Abone ol

Fransa'da, yaptığı gaflar ve özel yaşamıyla sürekli medyada tartışma konusu olan Adalet Bakanı Rachida Dati'nin geçen ay doğurduğu bebeğinin babasının, Katarlı bir başsavcı olduğu ileri sürüldü.

Gazeteciler Michael Darmon ve Yves Derai tarafından kaleme alınan ve bugün yayınlan ''Belle Ami'' isimli kitapta, Rachida Dati'nin bebeğinin babasının Katarlı başsavcı Ali Bin Fetais Al-Marri olduğu iddia edildi.

Dati'nin, haziran ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmak üzere gelecek aylarda bakanlık görevinden ayrılması bekleniyor.

Dati, Paris bölgesinde, iktidar partisinin listesinden 2. sırada seçimlere katılacak.

Siyasal gözlemciler, ''Nicholas Sarkozy'nin, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday göstererek hem Dati'yi gücendirmeme hem de icraatlarından memnun olmadığı için Fransa Adalet Bakanlığı gibi önemli görevi başka birisine teslim etme yolunu seçtiği'' yorumunda bulunuyorlar.

Dati, yüksek yargı üyeleriyle girdiği tartışma ve cezaevi reformları konusundaki açıklamalarıyla Fransa'da yoğun eleştiriler alıyordu.

Sarkozy'nin eşi Carla Bruni ile yıldızı bir türlü barışmayan Kuzey Afrika kökenli Dati, ''özel yaşamında sorunlar olduğu'' gerekçesiyle, kızının babasının kimliğini açıklamıyor.