BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  DÜNYA

Abbas, Brown ile görüştü

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakanı Gordon Brown ile görüştü.

Abone ol

Avrupa gezisi çerçevesinde İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakanı Gordon Brown ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Brown, Gazze'nin yeniden yapılandırılması ve bölgeye insani yardımın sağlıklı biçimde ulaştırılması konuları üzerinde dururken, insani yardımın ulaştırılması için İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e bir mektup yazarak yardımını istediğini açıkladı.

Hassas ateşkesin sürdürülmesinin önemine işaret eden Brown, kalıcı bir barış için koşulların oluşması yönünde çabalarının süreceğini bildirdi.

Abbas ise İngiltere'deki görüşmelerinin verimli geçtiğini belirtti ve Brown'a, Orta Doğu'da olup bitenlere yakın ilgi göstermesi nedeniyle teşekkür etti.

İlke olarak Orta Doğu barış süreciyle ilgili taahhütlerinin sürdüğünü ve süreceğini belirten Abbas, İsrail'in son saldırılarının yarattığı büyük yıkıma dikkati çekti.

Abbas, Brown ile Gazze'deki durumu geniş biçimde ele aldıklarını, insani yardımların bölgeye ulaştırılmasının önemi üzerinde durduklarını ve bölgenin yeniden yapılandırılması çabalarında İngiltere'nin büyük desteği olacağını bir kez daha teyit ettiklerini bildirdi.

Yeniden yapılanma çabalarında Filistin makamlarının uluslararası kuruluşlarla birlikte etkin bir konumda olması gereğine işaret eden Abbas, Kahire'de gelecek ay yapılacak bir uluslararası toplantıda Gazze'deki sorunun bütün boyutlarıyla ele alınacağını söyledi.

Abbas, Orta Doğu barışının sağlanmasına yönelik çabaların sürdürülmesi gerektiğini, İsrail halkı ile Filistin halkı arasında uzlaşma olduğunu görmek istediklerini vurguladı. Abbas, bunun için İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesini istedi.