BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  GÜNCEL

Çocuk tazicine 15 yıl hapis!

Anayasa Mahkemesi, TCK'nın "çocuk istismarında" verilecek hapis cezalarını esastan görüşecek.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103. maddesinin 6. fıkrasında yer alan ''çocukların cinsel istismar sonucunda beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, on beş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur'' ifadesinin iptal istemini esastan görüşecek.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103. maddesinin (6) numaralı fıkrasında yer alan ''çocukların cinsel istismarı sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, on beş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur'' ifadesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Başvuruyla ilgili ilk incelemesini tamamlayan Yüksek Mahkeme, davayı esastan görüşmeye karar verdi.

Mahkeme ayrıca, CHP'nin 5812 sayılı Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5828 sayılı 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptal ve yürürlüklerinin durdurulması istemlerinin de ilk incelemesini yaptı.

Anayasa Mahkemesi, söz konusu bu kanunlara ilişkin kısmi iptal ve yürürlüklerinin durdurulması istemlerini de esastan görüşmeye karar verdi.