BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL

Türk-İşten çıkarmalara protesto

Eskişehir'de Türk-İş'e bağlı sendikaların üyesi bir grup, ekonomik kriz nedeniyle yaşanan işten çıkarmaları protesto etti.

Abone ol

Atatürk Bulvarı'nda toplanan Türk-İş'e bağlı sendikaların üyesi yaklaşık bin işçi ile bazı siyasi partilerin temsilcileri, sloganlar atarak Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Burada toplanan grup adına konuşan Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necat Kılıç, ekonomik krizin faturasının her zaman olduğu gibi çalışanlara ödetilmek istendiğini söyledi.

Türkiye'nin iç ve dış politikada oldukça sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Kılıç, yerel seçimlerin, Türk halkının şu anda tek gündem maddesiymiş gibi gösterildiğini savundu.

Kılıç, oysa bu dönemde dünyayı sarsan ekonomik krizin Türkiye'yi de içine alarak hızla yayıldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Fatura yine çalışanlara çıkıyor. Dünya devletleri bu krizin daha da derinleşmemesi için aylar öncesinden ekonomik tedbirlerini belirlemişlerdir. Ancak, bizde hükümet ekonomik krizin farkına yeni varmaktadır. Hükümetin ekonomik kriz nedeniyle hiçbir tedbir almadığı gözlenmektedir. Aksine Başbakan televizyonlarda milyonlarca insanımıza sadaka niyetine kömür ve erzak yardımı yaptığını, daha çok kişinin muhtaç olduğunu söylüyor.''

Açıklamanın ardından grup, dağıldı.