BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.429,55
HABER /  DÜNYA

Fransa acımasız olacak

Fransa yeni banliyö olaylarını çıkaranlara karşı çok sert tedbirler alacak.

Abone ol

Fransa'yı geçen yıl kana bulayan banliyö olaylarının yıldönümünün arifesinde Başbakan Dominique de Villepin, yeni banliyö olaylarını düzenleyenlerin hızla ve ibret olacak şekilde cezalandırılacağını söyledi. Başkent Paris'in banliyölerinden biri olan Cergy'de aylık basın toplantısını düzenleyen de Villepin, hükümetin işsizliğin yoğun olduğu yoksul bölgeler yararına yapılan çalışmalarını devam ettireceğini belirtti.

Gazetecilerin dün gece bir otobüsün ateşe verilmesini sorması üzerine, bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu ifade eden de Villepin, suçlular hakkında hızlı ve ibret olacak şekilde cezalar verileceğini kaydetti. 27 Ekim 2005'te patlak veren olaylardan bir yıl sonra hükümetinin izlediği siyaseti savunan de Villepin, "Sağda solda banliyöler için hiçbir şey yapılmadığının, hiçbir şeyin değişmediğinin söylendiğini duyuyorum. Bu kabul edebileceğim bir şey değil" dedi.

Olayların ertesinde bu bölgelerde faaliyet gösteren derneklere 100 milyon avro aktarıldığını hatırlatan de Villepin, bu yardımın 2007'de de yapılacağını kaydetti. De Villepin, hükümetinin, 2013'e kadar banliyölerde onarım ve yenileme çalışmalarıyla istihdama yönelik yerel misyonların güçlendirilmesi için 35 milyar avro ayırdığını da söyledi.