BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,96
ALTIN 2.455,38
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenlerin beslenme bilgisi

Yapılan araştırmaya göre öğretmenlerin ezici çoğunluğunun beslenme bilgileri yetersiz.

Abone ol

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından yapılan araştırmada, ilköğretim öğretmenlerin yüzde 80.9'unun beslenme bilgilerinin yetersiz olduğu tespit edildi. ADÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Serdar Gürel, Ayfer Gemalmaz, Güzel Dişçigil tarafından 15 farklı ilde görev yapan 143 öğretmenin beslenme bilgileri ve fizik aktive durumlarını belirlemek amacıyla araştırma yapıldı.

Yrd. Doç. Dr. Serdar Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk çağı obezitesinin giderek yaygınlaşması ve erişkin dönem obezitesinin bir öncüsü olması nedeniyle beslenme konusunun önemli bir sorun teşkil ettiğini ifade etti. İlköğretim döneminin zorunlu olmasının beslenmenin önemini arttırdığına dikkat çeken Gürel, şöyle konuştu:

''Bu araştırma, öğrencilere eğitim veren ve rol-model olan ilköğretim öğretmenlerinin beslenme ve fizik aktivite ile ilgili bilgileri ve durumlarını belirlemek üzere düzenlenmiştir. 15 farklı ilde çalışan 143 öğretmenin beslenme bilgileri, bilgi kaynakları ve fizik aktivite durumları anket yöntemi kullanılarak belirlenmiştir. Beslenme bilgi düzeyi olarak öğretmenlerin yüzde 80.9'u yetersiz, yüzde 19.1'i ise yeterli olarak bulunmuştur. Öğretmenlerin beslenme bilgileri daha çok medya kaynaklıdır. Fizik aktivite düzeyleri yetersiz olanların oranı yüzde 77.9 olarak bulunmuştur. Sonuç olarak öğretmenlerin sağlıklı beslenme konusunda eğitime ihtiyaçları olduğunu ve fizik aktivite düzeylerinin yetersiz olduğunu düşünmekteyiz.''