BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  SPOR

Formula 1de hesap tutmadı

Kurtköy'e yapılan Formula 1 pisti 2 yıldır zarar ediyor. Yarış hakları bilek gelirleri hep Ecclestone’dan yana.

Abone ol

Pistin Ecclestone’a geçmesiyle 5 milyon dolar gelecek. Ancak yarış hakları, yayın ve bilet gelirlerinden yüklü kazanan Ecclestone’un kazancı daha da artmış olacak

İstanbul Kurtköy’deki Formula 1 pistinin bulunduğu İstanbul Park, 230 milyon dolara mal oldu. 2 yıldır faaliyette olan İstanbul Park şimdiye kadar her yıl 5’er milyon dolardan toplam 10 milyon dolar zarar etti. Formula 1 Birliği FOA’ya her yarış için ödenen 13.5 milyon dolar da cabası... Son olarak önceki gün İstanbul Ticaret Odası Meclisi olağanüstü ve gizli toplanarak İstanbul Park’ın işletmesinin devredilmesiyle ilgili olarak İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’a tam yetki verdi. Yalçıntaş, İstanbul Park’ın her yıl 5 milyon dolar zarar edildiğini belirterek profesyonel şirkete devredilmesi gerektiğini söyledi.

15 gün içinde netlik kazanır
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park’ın işletmesinin devredilmesiyle ilgili yabancı bir şirket ile görüşme yaptıklarını doğruluyor ancak şirket adı vermiyor. Yalçıntaş bu açıklamayı tek başına yapamayacağını söyleyerek, “İşletmenin devri konusunda fikir birliğine vardık. 15 gün içinde bu durum netleşecek” diyor.

Öge Demirkan-Vatan