BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,19
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıtı kimse duymadı

Büyükanıt'tan ses seda yok. İstanbul Harp Akademileri'ndeki konuşması basına sızdırılmadı. Peki ama neden?

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Büyükanıt'tan işaret bekleyenler var. Hatta CHP lideri Baykal bile, üstü kapalı askerden hükümete uyarı bekliyor.. Ancak şu anda görünen tablo, Erdoğan'ın adaylığına karşı çıkan çevrelerin istediği gibi değil.

Büyükanıt şu ana kadar da bir mesaj vermiş değil. Askerin kritik anlardaki konuşmaları gazeetlerin 1. sayfasını kapatırdı. Oysa öyle olmadı. Geçen cuma günü Yaşar Büyükanıt, İstanbul Harp Akademileri'nde konuştu. Kimsenin ruhu duymadı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, birçok insan gibi O konuşma neden sızmadı diye sordu. Konuşma Genelkurmayın internet sitesine bile konulmamış. Özkök'e ulaşan bilgilere göre Büyükanıt, sadece laiklik üzerine vurgu yapmış.

Yazar, Büyükanıt'ın sessiz kalıp kalmayacağı konusunda garanti vermese de aldığı izlenimlerin tarafsız duruşunun devam edeceği görüşünde:

"Ama bugün için bu sessizlik doğrudur ve Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar böyle gitmesi gerekir.Kanaatim ve aldığım izlenim de böyle olacağı yönündedir. Cumhurbaşkanının nasıl seçileceği Anayasa’da yazılı.

O şartlara sahip her Türk vatandaşı cumhurbaşkanı seçilir.
TBMM, bu seçimi yapacak meşruiyete sahip. Böyle bir ortamda, prosedürün işleyişini engellemeye çalışanlar, zararlı çıkar diye düşünüyorum."