BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Formula 1 Türkiye 400 milyon dolar yuttu

İlginin sürekli düştüğü Formula 1 Türkiye’nin kaderi 2011’den itibaren belirsizken, harcama toplamı 400 milyon dolara ulaşacak

Abone ol

Formula 1 Türkiye Grand Prix’i dünkü ısınma turlarıyla start aldı. FOA Başkanı Bernie Ecclestone, hükümetle 10 yıllık anlaşma için görüşmelerinin sürdüğünü belirtmesine karşın 2011’den sonra yarışların Türkiye’de devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

HaberTürk'ün haberine göre,  ilgi sürekli düşerken yarışların yapıldığı İstanbul Park’ın TOBB, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığına maliyeti 300 milyon dolar oldu. Ecclestone’la özdeşleşen FOA’ya da Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan 2005’ten bu yana yıllık 13.5 milyon dolar ödeniyor. Sözleşme yenilenmezse gelecek yıl  Türkiye ayağı sona erecek Formula 1’in İstanbul’da yapılma maliyeti 400 milyon dolara ulaşacak.

HÜKÜMET KARAR VERMEDİ

Başka organizasyon yapılamayan İstanbul Park’ın işletmesi Formula 1 tek başına zarar ettiği için 2007’de Ecclestone’un şirketine devredildi. Ancak FOA da 2011’den itibaren yarışların İstanbul’da yapılması için 26 milyon dolar talep ediyor. Hükümet ise henüz bir karar vermedi. İTO ve TOBB ise pisti bir daha işletmek veya bir
tasarrufta bulunmak istemiyor.

ACENTELERLE 5 BİN TURİST GELİYOR

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy acentalar üzerinden yarışı izlemeye gelecek turist sayısını 5 bin olarak verdi. Tanıtımın yeterli olup olmadığı tartışmalarına girmek istemediğini söyleyen Ulusoy, “Bu yıl İstanbul’da sezon çok iyi gidiyor. Oteller zaten dolu. Yarışa özel oda fiyatı yok” dedi.