BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Ford Tourneo Courier tanıtıldı

Ford Otosan'ın yeni hafif ticari modeli Tourneo Courier'in dünya prömiyeri Cenevre'de yapıldı.

Abone ol

Ford Otosan'ın 2014 yılında Kocaeli fabrikasında üretimine başlayacağı yeni hafif ticari modeli Tourneo Courier'in dünya prömiyeri Cenevre'de yapıldı.

Ford'tan yapılan açıklamaya göre, tasarımı ve geliştirme süreci Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen yeni Tourneo Courier, kompakt ve şık tasarımı, sınıfında öncü hacim kapasitesi, kullanışlılık, yakıt tasarrufu ve yüksek güvenlik özellikleriyle Cenevre Otomobil Fuarı'nda Türk Mühendisliği'ni temsil ediyor.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün Yeni Tourneo Courier ile ilgili olarak, ''Transit'in ardından 'Tourneo' ismi ile ticari araç segmentinde yeni bir marka daha yarattık. Kocaeli fabrikamızda üretmeye başladığımız Tourneo Custom aracımız 2012 yılında Cenevre fuarının yıldızı olmuştu, bu sene yine bizim tasarımını ve üretimini gerçekleştireceğimiz aracımız olan Tourneo Courier'in Cenevre fuarının en iddialı modeli olacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Yeni Tourneo Courier, Ford'un, Fiesta ve B-MAX gibi diğer B segmenti modellerinde de kullanılan global B platformu üzerine geliştirildi. Binek araç konforu ve çevikliğini ticari araç segmentine taşıyan Yeni Tourneo Courier hem ferah bir yaşam alanı hem de geniş bir yükleme kapasitesi sunuyor.

Dünyada ilk defa Cenevre'de sergilenen Yeni Tourneo Courier ön tasarımındaki krom dokunuşlar, çift renkli alaşım jantlar gibi benzersiz dış detayları içeriyor. İç mekanda ise deri malzemelerin kullanıldığı orta panel, deri/kumaş kombinasyonlu koltuklar, kalite hissini arttıran krom detaylar ve kontrast renklere sahip tasarım dikkat çekiyor.

Yeni Tourneo Courier'in akıllı saklama özellikleri, yüksekliği ayarlanabilir bagaj zemini, A4 ebadında bir dosyanın sığabildiği ve hatta küçük laptopların depolanmasına izin veren bir orta konsolu ve tepe üstü saklama gözleri ile sürücü koltuğu altında bir depolama çekmecesini içeriyor.