BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.447,68
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Kışanak'ın kürsüdeki zor anları

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak bu haftaki grup toplantısında kadın örgütleri temsilcileri ile buluştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- BDP grup toplantısı bu hafta ilginç anlara sahne oldu. BDP Eşbaşkanı Kışanak konuşması sırasında sık sık duraksadı. Bunun nedeni ise salondaki çocuk sesiydi...

Bugün gözler BDP'nin grup toplantısındaydı. Eşbaşkan Gültan Kışanak beklentileri boşa çıkartı. İmralı tutanakları için tek bir kelime etmeyen Kışanak kürsüden sadece kadınlara seslendi.

Çiçeklerle süslediği kürsüsü ve boynundaki Karadeniz fuları ile dikkat çeken Kışanak hem bu fuları niçin taktığını açıkladı hem de Kardenizlilere çözüm için 'kapınızı açın' çağrısı yaptı.

BDP GRUP TOPLANTISINDAN RENKLİ KARELER...

aa.20130305175353.jpg

NE DİYECEĞİNİ BİLEMEDİ

Kürsüde konuşma yaparken salonda bulunan çocuk sesinden ne diyeceğini karıştıran Kışanak'ın duraksaması dikkatlerden kaçmadı. Deyim yerindeyse BDP'li başkan ne diyeceğini bilemdi.

Boynuna taktığı Karadeniz fularının da açıklamasını yapan Kışanak, ''Bugün kürsüye Karadeniz fuları ile çıktım. Bu zarfla birlikte partimize gönderilmiştir.'Sayın Kışanak Meclis'teki varlığınız ve çalışmalarınız bana mutluluk ve umut vermektedir. Trabzonlu olarak Karadeniz'de yapılan saldırıyı kınamak için bu mektubu yazıyorum. Size Trabzona özgü fular gönderiyorum. Barışın sembolu olsun diye gönderiyorum demiş'. Bu Kardenizli kardeşimin fuları.''

Çözüm ile ilgili Karadenizlilere ve muhafazakarlara çağrıda bulunan Kışanak; ''Gönlünüzde herkese yer var kapınızı bize açın kapınızı çözüme barışa açın. Kapınıza gelen çözüm umudunu büyütmek için bu mücadeleye el verin. Bizler bugüne kadar bu bedeli ödedik.Bu yolu bilerek tercih ettik. Bizimle eziyeti bizimle acıyı belki paylaşmadınız gelin bizimle barışı ve çözümü paylaşın. Biz herkesi onurlu ve özgür yaşamın tarafı olmaya davet ediyoruz.'' dedi.

İşte Kışanak'ın konuşmasından satır başları;

KAPINIZI BARIŞA VE ÇÖZÜME AÇIN

Bu ülkede halkımızın gönlünde yatan bu. Barışı ve çözümü getirmek mümkündür. Buradan Karadenizdeki kadınlara ayrıca sesleniyorum.Gönlünüzde herkese yer var kapınızı bize açın kapınızı çözüme barışa açın. Kapınıza gelen çözüm umudunu büyütmek için bu mücadeleye el verin. Aksi takdirde kapımıza ölüm haberi vermek için çalıyorlar.

BU AYIPLI HALDEN KURTULMAK LAZIM

Türkiye dünyada 134 ülke içerisinde cinsiyet eşitliği konusunda 126.sırada. Yani neredeyse en sonlardayız. 12 yıldır iktidarla olan AKP hükümetinin bu gerçeği yok sayması anlaşılır değildir. Türkiye'de hergün 5 kadın cinayet kurbanı. Bu büyük rakamdır. Kadınlar erkekler kadar beceriklidir. Her şeyi yapma hakkına sahiptir.

Biz öncelikle hükümete sesleniyoruz. Bahane üretmeyin. Kadın hareketlerinin sizi eleştirilerini anlamaya çalışın. Erkek egemenlikli zihniyetin kendisi kurutulması gereken illettir. Burada erkek milletvekili arkadaşlarımız gülüyor.Biz bunu espri olarak söylemiyoruz. Bu ayıplı halden kurtulmak lazım.

Muhafazakar kesimede olan kadınlara çağrı yapmak istiyorum. Bugün içine girdiğimiz süreçte İmralı'da başlatılan görüşmelerin adım adım ilerletilmesi ve bu ülkede kalıcı hukuka dayılı barışın tesis edilmesi hepimizin borcu olsun. Bizler bugüne kadar bu bedeli ödedik.Bu yolu bilerek tercih ettik. Bizimle eziyeti bizimle acıyı belki paylaşmadınız gelin bizimle barışı ve çözümü paylaşın. Biz herkesi onurlu ve özgür yaşamın tarafı olmaya davet ediyoruz.