BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  GÜNCEL

Savcı: Berlusconi fuhuş partileri düzenliyordu

İtalya'nın eski başbakanı Silvio Berlusconi'nin, reşit olmayan biriyle para karşılığı beraber olma suçlamasıyla yargılandığı davada savcılar eski liderin 'fuhuş partileri' düzenlediğini söyledi.

Abone ol

İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi'nin, reşit olmayan Faslı Kerime El Mahroug’la birlikte olma suçlamasıyla yargılandığı davada savcılar Berlusconi’nin Milano’daki evinde ‘fuhuş partileri verdiğini’ söyledi.

Savcılar, Berlusconiyi kadınlara para vermekle suçlarken, Berlusconi ise ‘hiçbir özel ilişkisi için’ para ödemediğini ifade etti.

“Ruby Hearstealer” takma adını kullanan Faslı Mahroug da cinsel ilişkiye girdiği suçlamasını reddetti.

Mahkeme kararının ay sonunda verilmesi bekleniyor.

Savcı Antonio Sangermano, Milano’nun kuzey doğusunda Arcore’daki villada düzenlenen partilerin, ‘Silvio Berlusconi’nin cinsel zevkine hizmet etmek için organize edilen ve denenen bir fuhuş sistemi olduğunu, Faslı kızın da bu sisteme dâhil olduğunu’ söyledi.

Savcı, partilerde akşam yemekleri yendiğini, erotik danslar yapıldığını ve yıldızları parlayan ünlü isimlerle, davetlilerin cinsel ilişkiye girdiğini ifade etti.

Berlusconi ise yazılı açıklamasında, “adı kötüye çıkmış” bu akşam yemeklerinin “yaratıcı ifadelerle tanımlanmasının kendisini şaşırttığını ve eğlendirdiğini” söyledi.

Berlusconi şu ifadeleri kullandı:

“Özel ilişkilerim için hiçbir kadına veya kıza para ödememe ve benden yardım isteyenlere destek olma şansına her zaman sahiptim, belki de hak ettim.”

“Belki de savcı bu iki şansa da sahip değildi. Bu iddiaları, belki beni kendi gibi düşündüğü için yapıyor.”

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi, Mediaset televizyon şirketinin yayın haklarını satın alırken vergi kaçırmakla suçlanmış, bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kararın uygulanması için temyiz mahkemesinden çıkacak sonuç bekleniyor.

Berlusconi, reşit olmayan biriyle para karşılığında ilişkiye girmekten suçlu bulunursa 15 yıl hapis cezasına çarptırılacak, ancak kararın kesinleşmesi için iki temyiz aşamasından geçmesi gerekecek.

Eski İtalya başbakanının adının skandallarla anılması ülke siyasetini de zora sokuyor.

Seçimde sandıktan birinci sırada çıkan, ancak Senato’da çoğunluğu sağlayamayan merkez sol Demokratik Parti lideri Pier Luigi Bersani, Berlusconi ile koalisyona gitmeyeceğini açıkladı.