BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Öğrenci kızkardeşler parmak ısırttı!

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi ikiz kız kardeşler, arkadaşlarının annelerinin günlerinde başladıkları satışlara müthiş bir başarıya imza attılar..

Abone ol

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi ikiz kız kardeşler, arkadaşlarının annelerinin günlerinde başladıkları satışlara müthiş bir başarıya imza attılar.

PAÜ Teknokent’te kurdukları şirketle resmiyet kazandırdılar. E-ticaret sitesi kurarak online satış yapan ikizler, bir yandan da Denizli’de ki eczanelere tescilli markaları olan Corabimo adlı medikal özellikli çorap satışı yapıyorlar.

Pamukkale Üniversitesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi ikiz kız kardeşler, müthiş bir girişimcilik örneği gösterdiler. Derya ve Deniz Yalçın kardeşler, iş hayatına toptancılardan aldıkları ürünleri arkadaşlarına ve arkadaşlarının annelerinin günlerinde satış yaparak başladılar. Satışlar iyi gidince daha fazla kitleye ulaşmak için e-ticaret sitesi projesini hayata geçiren ikiz kardeşler, üç aylık ön hazırlığın ardından www.begensen.com adlı siteyi kurdular. Bir yandan öğrencilik, bir yandan da www.begensen.com sitesi ile e-ticaret ile iş hayatına atılan PAÜ öğrencisi ikizler, ayrıca Denizli’de ki eczanelere standlar kurarak tescilli markaları olan Corabimo adlı medikal özellikli çorap satışını yürütüyorlar.

“Marka oluşturduk”

begensen.jpgİşletme öğrencileri olarak iş hayatına bir an önce atılmak istediklerini belirten 21 yaşındaki Derya Yalçın, “Bu işe ilk başta küçük çaplı toptancılardan aldığımız iç giyim, gecelik ve takı gibi ürün gruplarıyla tanıdık arkadaşların annelerinin çevreleri ve günlerinde satış yaparak başladık.

Başladığımız günden itibaren satışlarımız iyi gitti ve sonra bu işte başarıyı artırmak için daha fazla kitleye ulaşmamız gerektiğini düşünerek www.begensen.com‘u kurduk. Denizli bizim için tekstil anlamında bulunmaz bir hint kumaşı gibiydi ve biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmeliydik. Zaten şu anda da web sitemizde ürünlerimizin büyük bir kısmını tekstil ürünleri oluşturmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurduğumuz şirket ile çalışmalarımızı resmi olarak sürdürmekteyiz. Ayrıca yaklaşık 2 aydır çeşitli eczanelerde özel olarak ürettirdiğimiz ve kendi tescilli markamız Corabimo ile satışını yaptığımız medikal özellikli çorap stantlarımız bulunmaktadır. Amacımız ürünlerimize halkımızın ulaşmasını sağlamak” dedi.

eczane.jpg