BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.438,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti darbesine direnin!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında gündeme ve 2b arazilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısını 2b arazisinden dolayı şikayetçi olan vatandaşlarla birlikte yaptı. Sık sık tarım ve üretim hakkında konuşan Kılıçdaroğlu süreç hakkında ve Erdoğan'ın ''batsın bu gazeteciliğiniz'' lafına da ağır eleştirilerde bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başlıkları...

AKP DARBESİNE DİRENİN

''Gazetecilerin işlerine son verin diyorlar. Tüm gazeteci arkadaşlarıma sesleniyorum. Tüm darbelerde direndiniz AKP darbesinde de direnin. Yürekli olun ve direnmeye devam edin. Bize soruyorlar siz kimden yanasınız. Biz vatanına sahip çıkan kadınlardan yanayız.''

ERDOĞAN KONUŞMAYACAKSA KİM KONUŞACAK?

''Dün İstanbul'da Başbakan'a bir çağrıda bulundum. Konuş dedim. Başbakan Erdoğan ben konuşmayacağım diyor ve ben konuşmayacaksam kimse konuşmayacak diyor. Kim konuşacak? Öcalan konuşacak... Tayyip Erdoğan'ın söylediği tek şey bana güvenin demek. Şu ana kadar konuştuğu en orantısı kelime bu. ''

ÖNCEDEN İMRALI'YLA GÖRÜŞÜYORSUN DEDİK ŞEREFSİZLİKLE SUÇLADI

''Diyorki ben konuşmayacağım ama bana güvenin. Tayyip Erdoğan olayın içyüzü ile ilgili en ufak bit açıklama yapmadı. Biz sana güvenmiyoruz Recep Tayyip Erdoğan. Biz sen İmralı'yla görüşüyorsun dedik bizi şerefsizlikle suçladı. Basın özgürlüğü çok önemlidir. Gazetelere baskı uyguluyorlar. ''

2B İÇİN GELEN KÖYLÜLERLE BİRLİKTE GRUP TOPLANTISI YAPTI

''Toprağı ekeriz, biçeriz ürünlerini alırız, alın teri dökeriz ve kimsenin kimseye ihtiyacı olmaz toprağı doğru şekilde işlersek. Yurt dışından ithal edilen ürünlerin son 10 yılda fiyatı tam tamına 110 milyar dolar... Son 10 yılda 3 milyon hektar arazi ekilmedi. Türkiye'de her şey güllük gülistanlıksa neden 56 otobüsle insanlar Ankara'ya sorunları çözmeye geliyorlar?

KÜRSÜYE İKİ KADIN ÇIKARDI

Hollanda bizim Konya'dan daha küçük. Hollanda bir yılda 80 milyar dolar tarım ürünü ihrac ediyor. Biz Hollanda'dan ne kadar büyüğüz fakat 12 milyar dolarlık ihrac edebiliyoruz. Bunda bir sorun olmalı? Bizim her şeyimiz var, güneşimiz, işçimiz, toprağımız var. Neden biz bu kadar az üretiyoruz? Bu işte olamayan ne? Bu işte tek olmayan CHP'dir.

Bir kadın kardeşim gelsin...  Hoşgeldin anacım, anlat bakalım derdini...''

ekran-resmi-2013-03-05,-13.54.00.png

ekran-resmi-2013-03-05,-13.56.10.png

Kadın: 2b ile ilgilenen tüm bakanlara sesleniyor. Bu yerler ormandan açılmadı, bu yerler Osmanlı tabusu olan yerler. 150 200 senelik yerler. Bu yerlerin bir kısmı uzaktan deniz görüyor. Deniz gören yer ise dönümü 3,5 milyon tutuyor. Biz köylüyüz, ağlamaktan elim başıma ermiyor. Her umudumuz CHP'ye, Halk partisine.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına devam etti...

''2b arazileri dedelerinden kalma arazilerdir. Devletle geçinemiyorlar bu yüzden. Devlet benim diyor, vatandaş benim diyor. Biz bunu çözmek için uğraşıyoruz. Şöyle dedik biz vatandaştan hiç bir ücret almadan o araziyi vatandaşın üzerine yapalım.

Mustafa Kemal Atatürk ''Köylü milletin efendisidir'' demiştir. Son 10 yılda var mı böyle bir şey? Kollarına kelepçe takıyorsunuz, toprağını savunuyor diye biber gazı sıkıyorsunuz. O topraklar köylünün anasının ak sütü gibi helaldir.

Antalya'nın batı ilçelerini gezdim. Dertlerini dinledim. Bugün Genelkurmay'da 2b ile ilgili yasa görüşülecek. Biz yine emlak değerinin verilmesini savunacağız. Size sözüm var ne yaparlarsa yapsınlar CHP iktidarında o araziler size emlak değeri üzerinden verilecektir.

Gübreye zam yapıldı, suya zam yapıldı ürüne hiç zam yapmadın. Bu zamlar köylünün cebinden çıktı. Şimdi arazini elinden alacağım diyorsun. Alamazsın çünkü CHP var. Rahmetli Ecevit'in bir söz vardı, ''toprak işleyenin, su kullananın''... Toprağı işliyorsanız o sizindir. 

Toprak işlenecek ki ülkeye döviz gelsin, toprak işlenecek ki köylü huzurlu olsun. Devlet yoksulun yanında olmalıdır. Siz hiç meraklanmayın. Ankara'ya geldiniz, derdinizi anlattınız. CHP sizin yanınızda. Parlamentodaki sözcünüz biziz.

Biz sonuna kadar sizi savunacağız, hakkının peşinde olanları savunacağız. Kul hakkı yemiyenlerin yanında olacağız. Siz yeterki toprağınıza sahip çıkın. Bu ülkenin kadınları toprağına sahip çıkıyor, bu ülkenin kadınları vatanına sahip çıkıyor.''

AKP İKTİDARINI KADINLAR YIKACAK

''Çok sayıda kadın muhtarımız varmış öyle diyorlar. Mahalleyi yönetenler beldeyi yönetecekler. Toprağınız için elleriniz kelepçe vuruluyor. O ellere kelepçe vurulmaz, o eller öpülür.

AKP'nin iktidarını kadınlar yıkacak.''

SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI VEREN CHP'DİR

''Salonumuzun büyük bir kısmını kadınlar oluşturuyor. Kadınlarımıza öncelikle şunu söylemek isterim. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren CHP dir.

Kadın hayatı değiştirir, kadın dünyayı değiştirir. Ben diyorumki benim umudum kadınlardır, kadınlar Türkiye'yi değiştirecektir. Kadın eğer bir şeye kafasını koymuşsa, bir şeye karar vermişse mutlaka onu değiştirir. Ben kadınlara ve mücadelelerine inanıyorum. Sadece 8 mart değil yılın her günü onların günü ve kutlamalıyız. Onlara gerekli önemi vermeliyiz.''

MÜSLÜM GÜRSES'İ ADANA'DA BİR MİNİBÜSTE DİNLEMİŞTİM

''Müslüm Gürses önemli bir sanatçıydı, halktan yanaydı mazlumdu. Kendisini 1979 Adana'da bir minübüste dinlemiştim sonra ünlendi hepimizin gönlünde taht kurdu. Büyük acılar çekti, yoksulluk çekti, o nedenle biz müslüm Gürses gibi bütün sanatçıların desteklenmesiini istiyoruz. Müslüm Gürses'le desteklenmeli ve halkın sanatçıları olarak devam etmeliler.

Ailesine başsağlığı diliyorum. Dilerim ki böyle acılar bir daha olmaz.''