BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Toyota'dan 4 yeni model

Toyota, 2013 Cenevre Otomobil Fuarı'nda 3 Dünya 1 Avrupa prömiyeri gerçekleştirdi.

Abone ol

Toyoto'dan yapılan açıklamaya göre, 2013 Cenevre Motor Show'da, FT-86 Open konsept, Toyota i-Road konsept, Yeni nesil RAV4 ve Yeni Auris Touring Sports tasarımını otomobil severlerin beğenisine sundu.

Verilen bilgilere göre, Çok yönlü dinamik tasarımı ve 1.658 litreye ulaşabilen geniş bagaj kapasitesiyle Yeni Auris Touring Sports, orta sınıf Station Wagon segmentinde yeni referans noktası olarak görülürken, otomobilin ''Black'' tasarımı da Cenevre'de sergilenen Toyota modelleri arasındaydı. 

Cenevre'de Avrupa prömiyerini gerçekleştiren 4. nesil RAV4 de önceki nesillerinin temel değerlerinden ödün vermeden dinamikliğini ve gücünü yansıtan yeni görünüşüyle büyük beğeni topladı.

Toyota'nın bol ödüllü spor otomobili GT86 modelinin yakın gelecekteki heyecan verici bir yansıması olmaya hazırlanan FT-86 Open konseptinin Dünya prömiyeri Cenevre Otomobil Fuarı;nda gerçekleştirildi. Toyota'nın çarpıcı, önden ''boxer'' motorlu, arkadan itişli, kompakt 2 2 spor otomobili GT86'nın ''cabriolet'' versiyonu olan FT-86 Open, spor otomobil tutkunlarının reaksiyonlarını ve geri bildirimlerini öğrenmek amacıyla ilk kez beğenilere sunuldu. 

FT-86 Open konsepti, GT86'nın performans, yüksek kavrama, dinamik özelliklerinin tamamını bir araya getirmek ve üst seviyede sürüş keyfi sunmak üzere tasarlandı. FT-86 Open konsepti, GT86'nın motoruyla aynı özellikleri taşıyor. D-4S enjeksiyon teknolojisine sahip 1.988 cc'lik dünyanın ilk yatay yüksek devirli motoru ile donatılan FT-86 Open, düşük ağırlık merkezi, arkadan itişli, 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik şanzımana ve 200 beygir gücüne sahip.

Şehirlerde kişisel sürdürülebilir ulaşım için ideal çözüm olarak sunulan Toyota i-ROAD, bir çift 4 kW elektrik motorlu, 3 tekerlekli ve 2 koltuklu bir araç. 50 kilometre menzile sahip olan i-ROAD 3 saatte normal bir prizden şarj edilebiliyor ve şehir içi trafiğinde bir motorsiklet gibi manevra yapabiliyor.