BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ağzını fena bozdu

Mersin'de partisinin ilçe kongresine katılan Başbakan Erdoğan bir çiftçinin protestosuyla karşılaştı. Erdoğan ve öfkeli vatandaş şu diyaloglara imza attılar.

Abone ol

Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tartışan çiftçi Kemal Öncel'in daha önce de AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Kuyuluk Belediye Başkanı'nı neden görevden almıyorsunuz?" diye bağırdığı ortaya çıktı. Öncel'in ayrıca, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile de tartıştığı öğrenildi.

Bilindiği gibi, AK Parti Mersin Merkez İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'ne katılmak için Edip Buran Spor Salonu'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Öncel (50) adlı bir çiftçinin protestosuyla karşılaştı. Çiftçi, başbakan otomobilinden indiği sırada "Sayın başbakanım, bu çiftçinin hali ne olacak, anamızı ağlattınız" diye bağırdı. Polislerin müdahale ettiği çiftçi, "Öldük, bittik sayın başbakanım" diyerek bağırmaya devam etti.

Başbakan Erdoğan, polislerin uzaklaştırmaya çalıştığı çiftçinin yanına getirilmesini istedi. Başbakan Erdoğan ve çiftçi Kemal Öncel arasında geçen tartışma kameralara şu şekilde yansıdı:

Başbakan: Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma
Kemal Öncel: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin
Başbakan: Artistlik yapma
Kemal Öncel: Artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim
Başbakan: İyi bir sanatçısın
Kemal Öncel: Tarım bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz?
Başbakan: Lan terbiyesizlik yapma.
Kemal Öncel: Lan mı?
Başbakan: Evet
Kemal Öncel: Lan mı? Canın sağ olsun
Başbakan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
Kemal Öncel: Ne zaman?
Başbakan: Şimdi
Kemal Öncel: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor
Başbakan: Hadi ananı al git buradan

Bu arada, 14 Ocak 2004 tarihinde Ankara'da AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Kuyuluk Belediye Başkanı'nı neden görevden almıyorsunuz?" diye bağıran Kemal Öncel'in, bu tarihten önce de birçok kez eylem yaptığı öğrenildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürsüye çıktığı sırada ziyaretçi locasındaki yerinden kalkarak, "Mersin'in Kuyuluk Belediye Başkanı ile ilgili yolsuzlukları ortaya çıkardım. Neden görevden almıyorsunuz? Ben çıkardım, siz kamufle ediyorsunuz" diye bağıran Öncel'in, bu eylemi öncesinde eski başbakanlardan Tansu Çiller ile de tartıştığı kaydedildi.

Ayrıca, Öncel'in 2001 yılı Temmuz ayında dönemin İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in Mersin Valiliği'ni ziyareti sırasında kendisine bir dosya uzatarak, Kuyuluk Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığını ve bu yolsuzluğun Vali Şenol Engin tarafından örtbas edildiğini iddia ederek, Belediye Başkanı ve Vali Şenol Engin'in görevden alınmasını istemişti. Öncel, daha sonraki süreçte dönemin Mersin Valisi Akif Tığ'dan Kuyuluk Beldesi'nin belediyelikten çıkarılarak Mezitli Belediyesi'ne bağlanmasını istemiş, ardından da Belediye Başkanı Yakup Şık hakkında çeşitli suç duyurularında bulunmuştu.