BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.384,92
HABER /  GÜNCEL

Fırsatçıların en sevdiği gün

Mersin'de, yaklaşan ''Sevgililer Günü'' nedeniyle açık artırmayla çiçek satıldı.

Abone ol

Mersin Çiçekçiler Odası Başkanı Ömer Şahbudak, Flora Çiçekçilik Kooperatifi'ndeki açık artırma sırasında, AA muhabirine, özel günlerde, başta gül olmak üzere çiçeklerin fiyat artışının talep fazlalığı ve ihale yoluyla alınmasından kaynaklandığını söyledi.
   
Haftada 3 gün açık artırma yapıldığını belirten Şahbudak, Sevgililer Günü nedeniyle Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Hatay ve Adana gibi çeşitli illerden esnafın da gelmesiyle gül fiyatlarında büyük artış olduğunu bildirdi.

Esnafın en iyi iş yapacağı dönemlerden birinin ''Sevgililer Günü''olduğunu vurgulayan Şahbudak, şunları kaydetti:

''Ne yazık ki bu dönemde gülde yaşanan anormal fiyat artışı vatandaşın tepkisine neden oluyor. Bizi fırsatçılıkla suçluyorlar. Oysa biz de çiçekleri mezatta yapılan açık artırma yoluyla alıyoruz. Bu dönemde diğer çiçeklerdeki fiyat artışları cüzi miktarda yaşanırken, günün önemi nedeniyle güle olan talep, fiyatların katlanmasına neden oluyor.''
   
Ankara ve İstanbul'dan bile satıcıların özellikle güllerini Mersin'den temin ettiğini belirten Şahbudak, şunları kaydetti:
   
''Hava şartları nedeniyle gül üreticilerinin çoğunluğunun bölgemizde yer alması ve üretimlerini Sevgililer Günü'ne göre ayarlamaları, açık artırmaya katılmada talebi artırıyor. Satıcılara sunulan güllerde bu oran normal günlere göre, yüzde 500'lere kadar ulaşıyor. Daha önce 23-30 YTL arasında satılan orkide 35-40, 750 YKr civarında satılan karanfil 1 YTL, 1 YTL'ye satılan gerbera 1.5 YTL civarında seyrederken, Sevgililer Günü için özel bir anlam taşıyan gül fiyatları ise, 3-4 YTL iken 5 ila 7.5 YTL arasında değişen fiyatlarda müşteriye ulaşıyor.''

İhaleye katılan çok sayıda esnaf, yapılan açık artırmada, başta gül olmak üzere, çeşitli çiçekleri alabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.