BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Foçada 30 dönümlük alan kül oldu

İzmir'in Foça ilçesinde, çıkış nedeni belirlenemeyen yangın çevrede oturan vatandaşları korkuttu.

Abone ol

Yangın, gece saat 03.00 sıralarında Yenibağarası köyü Foçaköy mevkiindeki makilik alanda çıktı. Çevredeki evleri tehdit eden yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yangını fark eden çevre sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Foça itfaiyesinin müdahale etmesi ile yangın kontrol altına alınırken çevrede panik yaşandı. İtfaiye ekipleri yoğun çalışmalar sonucu yangını söndürdü. Yaklaşık 30 dönüm makilik alan yanarak zarar gördü. Yangın sırasında evi tehdit altında kalan Tevfik Yıldırım isimli vatandaş, yangına tek başına müdahale etmek isterken yanma tehlikesi atlattı.

Yangının gevşek elektrik tellerinin rüzgarın etkisiyle birbirine sürtmesi ile oluşan kıvılcım sonucunda çıktığını iddia eden çevre sakinleri, Foçaköy Sitesi yöneticilerini ihmalkarlıkla suçladı. Birçok ünlü isminde ev sahibi olduğu Foçaköy'de çevre sakinleri, Foçaköy'ün mevzi imar planı içinde olduğunu ve şantiye elektriği kullandıklarını belirterek söz konusu olumsuzluğun Tedaş ile hiçbir alakası olmadığını söyledi.
Bölgede mevcut elektrik tellerinin gevşek olduğunu ve yangına davetiye çıkarıldığını belirterek bu konuda birçok kez site yöneticilerine uyarılarda bulunduklarını ifade eden bir vatandaş, "Yaz mevsiminin gelmesi ile çevremizde kurumuş otluk alanlar oluştu. Gevşek tellerden çıkan bir kıvılcım burada yangına neden oldu. Bu yangında can kaybı da olabilirdi, evlerimiz yanabilirdi. Bu ihmalkarlığın hesabı mutlaka sorulmalıdır" dedi.