BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,90
ALTIN 2.419,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekine karşı ilginç ittifak

CHP'nin 33. Kurultayı'nda Önder Sav tarafından Merkez Yürütme Kurulu listesi dışında bıraktırılan Gürsel Tekin'in görevine dönememesi için yapılan kulis çalışmaları sürüyor.

Abone ol

Genel Sekreter Önder Sav adına CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal tarafından yürütülen çalışmada ilk hedef ilçe başkanları oldu. Soysal, CHP milletvekili Mehmet Sevigen'e yakınlığıyla bilinen İstanbul'daki sekiz ilçe başkanını ikna ederek Ankara'ya yolladı. Gürsel Tekin'e yakınlığıyla bilinen 31 ilçe başkanı ise "Ankara daveti''ne olumsuz yanıt verdi.

Çetin Soysal'ın Gürsel Tekin'in göreve dönmemesi için pazartesi günü başlattığı çalışma ilçe başkanları tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Önder Sav adına hareket ettiğini açıklayan Çetin Soysal, "Genel sekreterimizle görüşün ve Tekin'in dönmemesini sağlayın'' dedi. 

İstanbul'daki 39 ilçe başkanından sadece 8'i Önder Sav'la görüşmek üzere Ankara'ya gitti. 31 ilçe başkanı ise bu çağrıya olumsuz yanıt verdi. Ankara'ya giden sekiz ilçe başkanının Mehmet Sevigen'e yakınlıkları biliniyordu.

İL YÖNETİMİ DE ANKARA'DA

Öte yandan, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri de salı günü il merkezinde bir toplantı yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de katıldığı toplantıda kurultay sürecinde yaşananlar ele alındı. İl Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmek için randevu istedi. Randevu talebine yarım saat sonra 'olumlu'' yanıt geldi. Gürsel Tekin dışındaki İl Yönetim Kurulu üyeleri bu sabah Ankara'ya uçtu. CHP'lilerin öğle saatlerinde Kılıçdaroğlu ile görüşecekleri öğrenildi.

ANKETLERDE İLGİNÇ SONUÇ

Bu sırada yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre, CHP son bir haftada ülke genelinde iki puan İstanbul'da ise beş puan kaybetti. Anket çalışmalarında "Gürsel Tekin'in yönetime alınmaması CHP'de birşey değişmediğini gösteriyor'' sonucunun çıktığı öğrenildi. Yapılan son anketlere göre, CHP ülke genelinde 32'den 30'a, İstanbul'da ise 38'den 33 puana indi.