BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersinde portakallar müzik açtı

Mersin'de bu yıl 9'uncusu yapılan müzik festivalinde bu kez flamenko gösterisi ve caz konseri vardı.

Abone ol

9. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan Antonio Najarro Dans Topluluğu, sahnelediği ''Jazzing Flamenco'' gösterisi ile izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

''Portakallar Müzik Açtı'' sloganıyla Mersin'in kültürel ve tarihi zenginliklerini, çok sesli ve evrensel müzikle buluşturan Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi festival kapsamında, klasik İspanyol dansını caz, blues, soul ve flamenko müzikleriyle birleştiren Antonio Najarro Dans Topluluğu, Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Flamenko ve cazın bir arada yer aldığı gösteri, göz kamaştırıcı kostümleri, dansları ve flamenko müziğinin canlılığıyla dikkat çekti.

Yoğun ilgi dolayısıyla bazı sanatseverler gösteriyi, salona getirilen sandalyede veya ayakta izlemek zorunda kaldı.

Piyanist İdil Biret'in Şef Myron Romanul yönetimindeki Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Orkestrası'nın eşliğinde 20 Mayısta verdiği açılış konseri ile başlayan festival, 3 Haziran Perşembe günü Koreli ikiz kardeşler Maria ile Lucia Ahn ve onlardan iki yaş küçük kardeşleri Angella'dan oluşan ''Ahn Trio''nun Tarsus Saint Paul Müzesi'nde vereceği kapanış konseri ile sona erecek.