BIST 10.422
DOLAR 32,43
EURO 35,27
ALTIN 2.426,83
HABER /  GÜNCEL

Fırtınanın hızı 100 kilometreye çıkacak!

İstanbullular'a kıyameti yaşatan kum fırtınası bu kadarla da kalmayacak! Meteoroloji uyardı... Fırtınanın hızı daha da yükselecek!

Abone ol

İstanbul'da etkili olan rüzgar, öğle saatlerinde fırtınaya dönüştü. Aniden bastıran fırtına İstanbullulara resmen kıyameti yaşattı. Ancak dahası da var! Meteoroloji yetkilileri, rüzgarın hızının 100 km.'nin üzerine çıkmasının beklendiğini bu nedenle mümkün olduğunca bugün ve yarın dışarı çıkılmaması gerektiğini açıkladı. Meteoroloji ayrıca kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtınanın, yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda rüzgarın hızının son saat itibarıyla saatte 100 kilometreye ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, "Öğle saatlerinde İstanbul'da etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtına, yarın öğle saatlerine kadar devam edecek" ifadelerine yer verildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde lodos şeklinde, (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 kilometrem/saat) esmesinin beklendiği belirtildi.

MAKSİMUM RÜZGAR HIZI DEĞERLERİ

Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon 65, Ankara'da 60 km/saat oldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, toz taşınımı, görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, Türkiye'nin batı kesimlerinde görülen kuvvetli lodosun etkisiyle güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

ESKİŞEHİR'DE BİR KİŞİ YARALANDI

Eskişehir'de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor.

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Fırtınanın gün içinde hızını azaltacağı, yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.