BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

12 Eylül davasına Kıbrıs müdahelesi

Üç Kıbrıslı Türk, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 12 Eylül darbesini düzenleyenlerle ilgili davaya müdahil olmak için başvuruda bulundu.

Abone ol

Avukat Barış Mamalı, ilgililer adına yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce başlatılan çalışmalar neticesinde hazırlanan dilekçeler ve delil dosyalarının dün Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildiğini belirtti.

Mamalı, 1981-1983 yıllarında ana muhalefet partisi Toplumcu Kurtuluş Partisi'nin (TKP) eski milletvekili Esat Varoğlu, Kıbrıs Türk toplumunun bir parçası olarak kendisi ve Avukat Murat Soytaç'ın mahkemeden davaya müdahil olmak için talepte bulunduğunu kaydetti.

''Darbenin yöneticilerinden Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın sanık olarak yargılandığı davaya verilen 8 sayfalık müdahil dilekçelerine, 19 ana başlık altında toplanan birçok doküman ve kitabın da delil olarak sunulduğunu'' ifade eden Mamalı, bu müdahil dilekçelerinin 11 Mayıs tarihinde veya daha sonraki bir tarihte mahkeme tarafından değerlendirilip kabul veya ret şeklinde karara bağlanacağını aktardı.

Mamalı, ''bu dilekçelerin esasen, ilgili dönemde ve halen adanın kuzeyindeki yaşanmışlıkları göstermek, realiteleri ortaya koymak, bu hususta davaya müdahil olarak kamuoyu yaratmak, 12 Eylül darbesinin kalıntılarının KKTC'den silinmesi veya KKTC'nin demokratikleşmesine ve sivilleşmesine katkı sağlamak bakımından yapıldığını'' anlattı.