BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

O kışlayla ilgili yeni bir skandal daha!

Mehmetçiğe domuz ve at eti ürünleri yedirildiği ortaya çıkan Keşan Lojistik Komutanlığı'nda yine bir skandal ortaya çıktı

Abone ol

Mehmetçiğe domuz ve at eti ürünleri yedirildiği ortaya çıkan Keşan Lojistik Komutanlığı'nda bu kez de sağlığı tehdit edecek derecede kirli su skandalı patlak verdi.

YeniŞafak'ın haberine göre Keşan'da bulunan piyade tugayında 'domuz ve at eti' skandalının ardından içme suyuna lağım karıştığı öğrenildi. Keşan 4. Mekanize Tugayı Lojistik Destek Komutanlığı'nda Mehmetçiğin kullandığı yemekhane, el yüz yıkama yeri ve garnizon fırınından alınan numunelere yapılan analizlerde koliform bakteri oranlarının normal değerlerden yüksek olduğu belirlendi. 

LAĞIM SUYU KATKILI KİRLİ SU

Sağlığı tehdit edecek boyutta olan kirliliğin yapılan uyarılara rağmen düzeltilmediği ve Mehmetçiğin 2011 yılı boyunca 'lağım suyu' katkılı kirli su kullandığı tespit edildi. Binbaşı S.E. tarafından lojistik destek komutanlığına yazılan raporda, suların kirlenmesine sebep olacak tüm etkenler sıralandı ancak Tugay Komutan Yardımcısı Albay E.C'ye bağlı tabur komutanı Yüzbaşı H.Y.E.'nin istenen tedbirleri almadığı ileri sürüldü. Tugaydaki askerlerin kışla içinde yapılan anketlerde de "Sular pis. İçme sularından yapılan çayları içemiyoruz. Bu su bizi zehirliyor" şeklinde uyarılarda bulunmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması dikkatleri Keşan'daki garnizona çevirdi. Kirli suların kışlada ekmek yapımında da kullanıldığı raporlara yansırken, askerlerin hâlâ kirli suyu kullanmaya zorlandıkları kaydedildi.

MAMAK'TA DA AYNI İDDİA

Benzer bir iddia da Mamak'tan geldi. Mamak'ta bulunan Muhabere Okulu'nda lağım sularının da karıştığı kışlanın yanından geçen dereden su alınarak şebekeye verildiği idida edildi. Askere duş ve buna benzer alanlarda söz konusu lağımlı suyun kullandırıldığı öne sürüldü.