BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.454,72
HABER /  GÜNCEL

Tarifi imkansız dehşet dakikaları

Çaresizdi insanoğlu doğa karşısında. Herşey bir anda olup bitti. Yarım saat süren kıyametle İstanbullular, dehşeti iliklerine kadar hissetiler.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İstanbul olağanüstü günlerinden birini yaşadı. Süresi kısa etkisi büyüktü. Kopan fırtınayla birlikte kaos çöktü mega kente. Korku, şaşkınlık ve panik vardı.

Saat 13.30 sıralarıydı. Bir anda kıyamet koptu sanki. Kimse ne olduğunu anlayamadı. Uçan çatılar, yanan tekneler, çöken iskeleler...

SANİYELER İÇİNDE HAVA DÖNDÜ

İstanbul toza dumana karıştı adeta. Bu mini kıyametten çok değil bir dakika önce hava günlük güneşlikti. Sabah kışlıklarını giyenler hayıflanıyor, kimileri terliyordu.Kimse az sonra olacaklardan habersizdi.

Çünkü kimse böylesini beklemiyordu. Bahar aylarında görülen ani hava değişimleriyle açıklanamayacak kadar büyük bir felaketle karşı karşıya kaldılar. Satte yüz kilometreyi bulan fırtına bir anda koptu. 

ÜRPERTİCİ VE YIKICI

Göz kamaştıran aydınlık yerini gri bulutlara bıraktı. Kulakları sağır eden ve insanı huzursuz eden ürpertici sesiyle lodos, tüm yıkıcılığını gösterdi.

Boğazda oluşan dev dalgalar kıyıları vurdu... Koca ağaçlar söküldü, TIR'lar oyuncak araba gibi savruldu. Aksiyon film sahnelerini aratmayan görüntüler hafızalara kazındı.

KAPALI MEKANDA KALANLAR KORKUYLA İZLEDİ OLANI BİTENİ

Kilometre öteden görülen dalgaların büyüklüğü inanılmazdı. Karada o an dışarıda olanlar sığınacak kapalı mekan aradılar. Açıkta kalanlar o kadar şanslı değildi. Direklere ve ağaçlara tutunarak savrulmamaya çalıştılar.

İnsanoğlu, hırçınlaşan doğanın bir kez daha önünde eğildi. Fırtına tüm öfkesini, enerjisini boşalttı. Kar fırtınalarına dayanan Boğaziçi Köprüsü de tarihinde ilk kez fırtına nedeniyle kapatıldı.

CAN PAZARI MEGA KENTİN HER YERİNE KURULDU

Kendilerini korunaklı yere atanlar, dışarıda olan biteni korku dolu, çaresiz gözlerle izlediler. Can pazarı bu kez yollara değil mega kentin her yerine kurulmuştu. Yaklaşık yarım saat süren fırtına dindiğinde, geriye hastanelere yaralı taşıyan ambulansların bitmek bilmeyen acı sirenleri kaldı.