BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fırtınanın bilançosu

Şiddetli fırtına dün hayatı felce uğrattı. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, çok sayıda vatandaş yaralandı. İşte fırtına raporu...

Abone ol YALOVA
Marmara Denizi’nde etkili olan lodos fırtınası, Yalova- Kartal ve Yalova-Pendik arasındaki karşılıklı deniz otobüsü ve feribot seferlerinin yapılmasını engelledi. Yalova-Kartal arasında yapılması gereken saat 13.15 ve 15.15’teki seferleri ile saat 12.00’deki Yalova- Pendik feribot seferi iptal edildi.

FETHİYE
Önceki gece başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına, seralara zarar verdi. Eşen Beldesi’ne bağlı bazı köylerde seraların naylonları uçtu. Üreticiler neye uğradığını şaşırırken, tünel tipindeki bazı seralar da fırtınanın etkisiyle dağıldı.

MARMARİS
Hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Belediyenin yıl başında şehir merkezine diktiği yapay “noel ağacı” devrilme tehlikesine karşı yetkililerce kaldırıldı.

KAYSERİ
Yapımı süren 15 katlı Megakent adlı apartmanın çatısı şiddetli lodos nedeniyle uçtu, aynı sokaktaki Yücel Karaaslan’ın tek katlı evinin üzerine düştü. Çatı enkazı altında kalıp yaralanan 18 yaşındaki Mustafa Çalıklı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KOCAELİ
Hızı saatte 95 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gölcük ilçesinde bir evin çatısı uçarak, önünde bulunan ilköğretim okuluna çarptı. Camları kırılan ve çatısında hasar meydana gelen okul tatil edildi.

ZONGULDAK
Şiddetli esen rüzgar, bazı binaların çatısını uçurdu, Hal Binası’nda yangına yol açtı. Türk Telekom İl Müdürlüğünün binalarından biri ile çok sayıda binanın çatısının belirli bölümlerinin uçmasına neden oldu.

GÖLCÜK

Çatı Uçtu
Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde de etkili olan şiddetli lodos, Kavaklı İlköğretim Okulu’nun yanındaki binanın çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçalar, bahçedeki Enes Aktaş adlı öğrencinin başına isabet etmesi sonucu yaralanmasına yolaçtı. Öğrenci ayakta tedavi görürken lodosun şiddeti, yağmurun ardından azaldı. Gölcük’te uçan bir çatı böyle görüntülendi.

MANİSA

Stadın tribünü yıkıldı
Şiddetli rüzgar nedeniyle Kuba Camisi’nin minaresi, bir evin üstüne yıkıldı. Emine (26) ve 1 yaşındaki oğlu Talha Gözcü, yıkıntılar arasından yaralı olarak çıkartıldı. Fırtına ayrıca Manisa 19 Mayıs Stadı’nın, 3 yıl önce üzeri kapatılan tribününün çatısını uçurdu.

ANKARA
Geçidin tavanı çöktü 

Esenboğa Havaalanı’nda dün öğle saatlerinde aşırı rüzgar nedeniyle Dışhatlar Gelişi’nde bulunan bir üst geçidin tavanı çöktü. Ankara Vali yardımcısı Hayati Soylu “Esenboğa rüzgarlı bir yer, Ana yapıda sorun yok. Sadece tavanda çökme var” dedi.