BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Balıkları yiyor diye idam ettiler

Samsun Sevgi Gölü'nde objektiflere tüyler ürpertici görüntüler takıldı. Belediye görevlilerinin hedefi oldu.

Abone ol

Göle girip karabatağı yakalayan görevliler, onu bir süre yerde tekmeledi, ardından boynuna ip geçirip öldürdü. Gazeteciler, olayı saniye saniye görüntülerken, belediye görevlisi gülerek poz verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, görevliler hakkında soruşturma başlatacaklarını söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan Sevgi Gölü'nde süzülerek hareket eden kuğular, ördekler ve balıklar, kendilerini izlemeye gelen vatandaşlara hoş vakit geçirtiyor. Gölün çevresine yapılan çardaklarda oturanlar, saatlerce buradaki hayvanların hareketlerini izliyor. Sevgi Gölü'ndeki bu güzel atmosfere salı günü gölge düştü. Kayıklarla gölün içine giren iki belediye görevlisi, karabatak avladı.

Uzun süren uğraşlar sonunda siyah renkli karabatağı yakalayan görevliler, boynuna ip geçirdikten sonra bir süre yerde tekmeledi. Görevliler daha sonra balıkları yediği gerekçesiyle karabatağı astı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, karabatakların çok fazla balık yediğini söyleyerek, "Arkadaşlar buna engel olmak için bu işi yapmışlar. Daha sonra da alıp denize bırakmışlar. Bu manzara hoş bir manzara değil. Bu hayvanın da bir canı var. Marifet yapmış gibi poz vermişler. Olayla ilgili soruşturma başlatacağız." dedi.