BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Türk ve Zanaya suç duyurusu

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eski DEP'li Leyla Zana hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Diyarbakır Şubesi, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve eski DEP milletvekili Leyla Zana hakkında, terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
    

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Burhan Deniz'in, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Zana'nın basına yansıyan konuşmasında ''Kürtlerin 3 yoldaşı vardır. Birisi Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, diğeri Mesut Barzani, üçüncüsü ise Başkan Öcalan'dır'' dediğini üzüntüyle öğrendikleri belirtildi.
    

Dilekçede, Zana'nın, bebek katilini ''Başkan Öcalan'' ve ''Kürtlerin 3
dostundan birisi'' diye göstererek açıkça suçluyu övdüğü, bu eylemin suçu ve
suçluyu övmenin TCK'nin 215 maddesi kapsamında olduğu belirtildi. Dilekçede, ayrıca Leyla Zana'nın ayrımcılık yaparak yıllardır halkı kin, öfke ve eyleme sevk etmeye, ülkeyi bölmeye çalışan ifadelerle TCK'nin 216. maddesi kapsamındaki suçları işlediği bildirildi.
    

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ağır tehlikede olduğu, Türkiye'nin
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin daha ötesinde hadiselerle karşı karşıya
bulunduğunun kaydedildiği dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

''Kutlamalarda söylenen bu sözler, Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni sonu
gelmeyecek kardeş kavgalarına itecek kabul edilmesi mümkün olmayan sözlerdir. Bebek katili, Kürtlerin dostu değil baş düşmanıdır. Bebek katili kadın, çocuk, asker, polis demeden 30 binden fazla masum insanın öldürülmesinden sorumludur. Barzani ve Talabani ülkemize yönelik faaliyetler halinde bulunan terör örgütü mensuplarını destekleyen kişilerdir. Milletimizin dostu değil düşmanıdır.

Ahmet Türk ise 'sayın Öcalan' şeklinde bahsederek açıkça suçluyu övmüştür. Bu eylemi suçu ve suçluyu övmek TCK'nin 125. madde kapsamındadır. Zana ve Türk hakkında TCK'nın 215 ve 216. maddeleri kapsamında haklarında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasına ve yapılacak yargılama sonucunda cezalandırılmasına karar verilmesini arz ederiz.''