BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İşte akıllı evler

Türkiye'de ilk kez apartman konseptinde akıllı ev teknolojisi uygulanıyor. Bakın bu evler nasıl evler?

Abone ol

Kökmen İnşaat tarafından Ankara'nın Çukurambar semtinde yapılan, Avrupa'da ve Türkiye'de ilk kez apartman konseptinde akıllı ev teknolojisinin uygulandığı, ''Akıllı Kökmen Evleri''nin örnek dairesi düzenlenen bir kokteyl ile tanıtıldı.

Kokteyle Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile mankenler Tuğba Özay ve Doğa Bekleriz de katıldı. Akıllı Kökmen Evleriyle ilgili bilgi veren Kökmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Kökmen, Avrupa'da ve Türkiye'de ilk defa bir apartman konseptinde akıllı ev teknolojisini uygulayarak ve farklı bir mimari konsept ile Ankara'nın Çukurambar semtinde projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kökmen ''akıllı ev teknolojisi, farklı bir mimari konsept, güvenlik, klima, kapalı yüzme havuzu, dinlenme alanları, özel tasarlanmış dış cephe, jeneratör, asansör, çevre güvenlik, parmak izli çelik kapı ve görüntülü intercom sistemi'' bulunduğunu kaydetti.

Manken Tuğba Özay'ın konutların fiyatını sorması üzerine Kökmen, ''Ben
paraya değil önce komşuya bakacağım, çünkü bu apartmanda kendim de oturacağım'' dedi. Özay'ın daire fiyatını öğrenmede ısrar etmesi üzerine ATO Başkanı Sinan Aygün, ''Tahmin ediyorum 500 bin dolar civarındadır'' dedi.
ATO Başkanının doğru tahminde bulunduğunu söyleyen Şevket Kökmen,

''Konutlarımızda Osmanlı çizgilerini günümüz teknolojisiyle birleştirmeye
çalıştık. Projemiz inşallah önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanacak'' diye
konuştu.