BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fırtına obüsleri Afrin'i vuruyor YPG istihbaratı

AFRİN fırtına obüsleri tarafından top atışına tutuldu. Afrin'den gelen en son haberlere göre obüslerin atışı sonrası YPG'liler arasında ölen ve yaralananların olduğu istihbaratı paylaşıldı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri-TSK daha çok Miniğ Hava Üssü, Azez ve Maranes civarındaki terör örgütü YPG hedeflerine yönelik yaptığı topçu ateşlerini bu sabah Afrin civarına yoğunlaştırdı.

Sınırın Hatay-Kırıkhan bölgesinde konuşlu Türk topçu birliği 40 kilometre menzilli 'Fırtına' obüsleriyle Miniğ’in batısındaki Afrin’deki YPG hedeflerini vurdu. Askeri kaynaklar topçu atışlarının angajman kuralları kapsamında yapıldığını söylediler.

ÖLEN VE YARALANAN YPG'LİLER VAR

Sabah saatlerinde yapılan atışların öğlene doğru kesildiği ancak öğleden sonra yeniden atışlara başlandığı bildirildi. Afrin’i hedef alan topçu ateşleri sonucu YPG’lilerden ölen ve yaralananların olduğu istihbaratı alındığı öne sürüldü.

TOPÇU ROKETLERİ TETİKTE

YPG ve Esad rejim güçleri tarafından Türkiye’ye yoğun taciz ateşi açılması durumunda bu hedeflere topçu roketleriyle atış yapılabileceği belirtildi. “TR-122 Sakarya” ve “TR-300 Kasırga” roketleriyle yüklü 6X6 taktik tekerlekli kamyonlara monteli çok namlulu roketatarların Suriye’ye doğru çevrildiği öğrenildi. Askeri kaynaklar şu an için roket atışı yapılacak bir durumun oluşmadığını bildirdi.

SUUDİ UÇAKLARI GELMEDİ

Suudi Arabistan’dan özel harekat birliğinin İncirlik’e geldiği haberlerini yalanlayan askeri kaynaklar, bu ülkenin IŞİD’le mücadele için göndereceği 4 savaş uçağının ise henüz İncirlik’e gelmediğini söylediler.