BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  EKONOMİ

Ankara’da ihracatta büyümenin yıldızı hazır giyim oldu

ANKARA’nın hazır giyimde toplam ihracatı Ocak 2016’da, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 149 oranında artış gösterdi.

Abone ol

İhracatta yüzde 149’luk büyüme kaydeden hazır giyim, Ankara’nın ihracatta lokomotif sektörleri olan otomotiv, makine aksamları, savunma ve havacılık gibi sektörlerini geride bırakarak en yüksek büyüme değeri rakamını yakaladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) güncel sektörel ihracat verilerinden derlenen bilgiye göre, Ocak ayında Ankara’dan yapılan 481,4 milyon dolarlık ihracatın yaklaşık yüzde ikisini, 8.1 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı oluşturdu.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş

ANKARA YÜKSELİŞTE İSTANBUL DÜŞÜŞTE

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Ankaralı giyim sanayicilerinin ihracat yapan 26 sektörü geride bırakarak büyümede yüzde 149’luk bir rakama ulaşmasının umut verici bir gelişme olduğunu ifade etti. Karakuş, “Verilere baktığımızda Ankara’da hazır giyimin büyüme değeri, geçen yıla göre yüzde 149 artarken, İstanbul’da yüzde eksi 4 oranında düşüş kaydetmiş. İhracatta markalaşmanın önemi çok büyük. Ankara’nın bu alandaki potansiyelini değerlendirerek bir marka değeri oluşturabilirsek, hazır giyimde, İstanbul’un ihracattaki liderlik pozisyonunu rahatlıkla aşarız” dedi.

RUSLAR YENİDEN TÜRKLERİ İSTİYOR

Karakuş şöyle devam etti:

“Rusya Ekonomi Bakanlığı'nın açıklamasıyla, Türkiye'ye yönelik yürürlüğe giren yaptırımlara rağmen birçok Rus kamu ve özel kuruluşun muadil ürün ve hizmet bulmakta zorlandıkları için yine Türk firmalarıyla çok sayıda anlaşma yapmak istedikleri ortaya çıktı. Rusya pazarındaki bu önemli gelişmeye paralel olarak Ortadoğu ve Doğu Asya ülkelerine yönelik ihracat trendimiz yükseliyor. Hükümet tarafından dış ticarete yönelik iyileştirmeler ve uygun teşvik paketleri gibi kolaylıklar sağlanırsa ihracatta önümüz açık.”