BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in talihli kartonları

Fethullah Gülen'in sitesinde Hocaefendi'nin ekonomiye bakışı ve israfa karşı hassasiyeti örneklerle anlatıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Gülen hareketinin lideri Fethullah Gülen, kağıt havluyu kullanılamaz hale gelene kadar kullanıyor. Gülen ayrıca hediye paketlerinden çıkan kartonları da değerlendiriyor.

Fethullah Gülen'in israfa karşı duruşu Herkül.org sitesinin "Herkül nağme" bölümünde "M. Hocaefendi ve talihli kartonlar" başlığıyla verildi.

İslam dininin denizin kenarında bile abdest alırken gereğinden fazla su kullanmamayı tavsiye ettiğine dikkat çekilen yazıda, Gülen'in kendi ağzından israfa karşı sergilediği tutum böyle anlatılıyor:

KAĞIT HAVLUYU ÜÇ DÖRT DEFA KULLANIYOR

“Ben bir kağıt havluyu bile birkaç defa kullanmadan atmıyorum. İlk olarak elimi yüzümü siliyorum; bir başka defa onunla ayaklarımı kuruluyorum; daha sonra onu ihtiyaca göre lavabonun kenarlarını silmede, en sonunda da zemini temizleyip kurulamada kullanıyor ve artık kullanılamaz hale geldiğine kâni olursam çöp kutusuna atıyorum.”

8 SENE SONRA AYNI POŞET

Aynı yazıda Gülen'in kendisine gelen eşya poşetlerini nasıl değerlendirdiği belirtiliyor:

"Kıymetli Hocamızın odasına kendi parasıyla aldığımız bir rulo çöp poşeti bırakmıştık. Aradan sekiz sene geçtikten sonra hala o poşetlerden bazılarının kullanılmayı beklediğini gördük. Zira, iktisadı hayat çizgisi haline getirmiş olan Hocamız kendisine herhangi bir şekilde gelmiş eşya poşetlerini atmamış, bir yerde biriktirmiş, sonra onları kutuya takıp çöp poşeti olarak kullanmıştı (ve hala öyle yapıyor)."

GÖMLEK KARTONLARINA ŞİİR

Hediye edilen gömlek kartonların üzerini şiir ve resimlerle değerlendiren Gülen'in bu tür çalışmaları video ve fotoğraflarla gösterildi.

u.20121008120003.jpg