BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  EKONOMİ

İSAD sektörde bir ilke imza atıyor!

İSAD Novassist ile yaptığı “çağrı merkezi” anlaşması gereği, bundan böyle sigorta acentelerinin şikayet, dilek ve isteklerini dinleyecek

Abone ol

50 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin ilk ve en eski sigorta acenteleri derneği olan İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD), Novassist ile yaptığı “çağrı merkezi” anlaşması gereği, bundan böyle sigorta acentelerinin şikayet, dilek ve isteklerini dinleyecek.

Alo, acentemi dinliyorum” sloganıyla yola çıkan İSAD, 0850 333 4723 (İSAD) telefon hattı üzerinden hafta içi her gün 09.00-17.00 arası; 7 gün 24 saat ise “onerimvar@isad.org.tr” ve “sikayetimvar@isad.org.tr” elektronik posta üzerinden sigorta acentelerine hizmet verecek. Çağrı merkezi hizmeti, Ekim ayının ikinci haftasında açılcak.

Türkiye genelinde 16 bin 700, İstanbul’da ise 5 bine yakın sigorta acentesi bulunuyor. Bugüne dek sigorta acenteleri bir çoğu şikayet, dilek ve isteklerini birebir iletecek, anında yanıt alabilecek bir yetkili merci bulamadığından ya sorunlarını kendi imkanlarıyla halletmeye çalışıyordu ya da da hiçbir şey yapmayıp “sineye çekiyordu” İSAD’ın Novassist firması ile yaptığı “çağrı merkezi” anlaşması ile bu sorun önümüzdeki günlerde ortadan kalkacak.

“SİNEYE ÇEKMEK” ARTIK OLMAYACAK

Konu ile ilgili açıklama yapan İSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turusan Bağcı, böyle bir hizmetin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Novassist ile yaptıkları anlaşmanın 1 Ekim’de yürürlüğe girdiğini, çağrı merkezinin de önümüzdeki hafta açılacağını anımsatan Bağcı “Acentelerin bizi aramasını beklemeden, biz arayıp kendimizi tanıtayacağız. İlgili iki arkadaşımız İstanbul’a kayıtlı tüm acentaları tek tek telefonla arayarak çağrı merkezi ve İSAD hakkında bilgi verecek. Acentelerin her hangi bir sorun ya da isteklerinin olması durumunda hangi telefon numaralarını arayacaklarını, neler yapacağını söyleyecek. 1 ay içinde İstanbul’daki tüm acantelere ulaşmayı, hattın tanıtımını, aramaların sağlanması için teşvikleri yapacağız” diye konuştu.

İstanbul’da bulunan 5 bine yakın sigorta acentesinin tamamına birebir ulaşmanın zor olduğunu vurgulayan Turusan Bağcı “Yaşanan gelişmelere baktığımız zaman, sigorta acentelerinin son zamanlarda sorunlarının fazla olduğunu gördük ve onlara ulaşarak sorunlarını dinlemek gerektiğini anladık. Bu nedenle çağrı merkezi anlaşmasına imza attık” açıklamasını yaptı.

Sigorta şirketlerinin, hafta içi 09.00-17.00 arasında 0850 333 4723 (İSAD) telefon numarasından ya da “onerimvar@isad.org.tr” ile “sikayetimvar@isad.org.tr” e-mail adresleri üzerinden şikayet ve isteklerini birebir Novassist üzerinden İSAD’a aktarabileceklerini vurgulayan Turusan Bağcı, şunları söyledi:

Buraya gelen şikayetler, istek ve öneriler düzenli olarak raporlanacak, analiz edilecek. Analiz raporları bizlere sunulacak. Çözüm önerileri ve aksiyon planlarımızı da bu raporlara göre yapacağız. Zaten bir çok sorun da telefonda yanıtlanıp, çözülebilecek de olacak.

Bugüne dek acentalar tek başınaydı. Bir derneğe üye ise sorununu, şikayetini derneğe iletiyordu, dernek bununla ilgileniyordu. Derneğin üyesi olmayan ise genellikle derneği arayıp sorununu iletmiyordu, kendi imkanıyla bir şey yapmaya çalışıyordu ya da en önemlisi ‘sineye çekiyordu.’ Karşısında kendilerini dinleyen, aradıklarında muhatap bulabilen, yanıt alabilen, ilgilenildiklerin bilen, yanlarında olduğunu bilecekler. Sigorta sektörüne de önemli avantajı olacak.