BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Akçakale halkı isyanda!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşanan olaylardan sonra halk isyan noktasına geldi.

Abone ol

Yaklaşık bir aydır Türkiye’nin en büyük sınır hattına sahip Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi son yaşanan olaylardan dolayı tedirginliklerini yaşamaya devam ederken çocuklar ise halen okula başlayamadı. 

GECE BOYUNCA BOMBARDIMAN

İlçede okullara savaş tatili verilirken bazı çocuklar ise savaş tatilini evde güvenli ortamda geçirmek yerine çalışarak ailesine maddi katkı sağlamaya başladı.
Dün geceden bu yana sabaha kadar Esad askerleri tarafından tellebiyad sınır kapısının muhaliflerden alınması için gece boyunca bombardımana tutuldu. Atılan bombalar sonucunda sabah erken saatlerde 3 yaralı muhalifin Akçakale ilçesine getirildiği öğrenildi.

KAFAYI YEMEK ÜZEREYİZ

Gece sabaha kadar uyumadığını dile getiren Akçakale halkı son zamanlarda ilçede bombardıman sesleri bizi etkileyeme daha çok başladı. Artık kafayı yemek üzereyiz. Psikolojimiz bozuldu çocuklar artık yerinde duramıyor imkânlarımız doğrultusunda bazı ailelerle şehir merkezinde ev tuttuk kira ile çocuklarımızı oraya yolladık bizde burada bekçilik yapıyoruz dediler.
Öte yandaş savaşın psikolojik etkisini yaşayan ilçe halkının bulunduğu sınıra sıfır noktada bulunan iki mahalle hayalet şehre döndü. Kepenkler açılmadı sokaklar bom boş kaldı. Okulların sırası ise bomboş kaldı.